Мурованокуриловецька
районна рада

У Мінрегіонбуді перезентували проєкт нового адмінподілу Вінницької області

Переглядів: 312

 

Замість 27 районів – три. Проєкт нового адміністративно-територіального устрою Вінниччини опублікував сьогодні у Твіттері віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Він представив нові моделі чотирьох областей: Вінницької, Житомирської, Дніпропетровської та Волинської. За його словами, новий районний поділ розробили Мінрегіон та експерти.

– Мінрегіон та експерти розробили проєктні моделі ідеальних Вінницької, Житомирської, Дніпропетровської, Волинської областей з новим районним поділом! Карту нового адмінтерустрою всієї України презентував на останньому засіданні ВРУ. Обіцяю далі викладати карти інших областей, – написав урядовець.

Зазначимо, що відповідно до чинного адміністративного поділу Вінницької області, наразі нараховується 27 адміністративних районів і 6 міст обласного значення.

За даними Мінрегіонбуду, на Вінниччині планується створення 56 ОТГ, зокрема 18 – міських, 23 – селищних та 15 – сільських. Об’єднаних райони має бути три: Вінницький, Могилів-Подільський та Ладижинський. У Вінницькому районі населення складатиме 955 тисяч осіб (включно із 371,9 тисяч осіб, які проживають у Вінниці), у Ладижинському – 344,6 тисяч, у Могилів-Подільському – 273,5 тисяч осіб.

– Нова система адміністративно-територіального устрою дозволить сформувати якісний менеджмент європейського зразка — за показниками розвитку людського потенціалу, якісних послуг і секторальних реформ. Також це дасть можливість не лише побудувати якісну модель управління, а й ефективно використати кошти на місцях, які нині спрямовуються на існуючі майже пів тисячі райдержадміністрацій, — зазначив Геннадій Зубко.

У соціальних мережах уже точаться суперечки з приводу ймовірних змін. Дехто переконаний: «…якщо об’єднатись у громади, то все може бути добре, по одному важче добиватись позитивних змін…», «…та все нормально. Якщо усі питання буде вирішувати влада ОТГ, то райони вже не потрібні…». Але є й ті, які наводять протилежні аргументи.

Із сайту Вінницької обласної Ради
 



« повернутися до списку новин