Мурованокуриловецька
районна рада

Відбулися заходи до Дня Соборності України

Переглядів: 496

21 січня, біля районного Будинку культури, відбулися святкові заходи до Дня Соборності України, в яких взяли участь  заступник голови районної ради Андрій Нікітчук, перший заступник голови райдержадміністрації Ярослав Петренко, представники трудових колективів та громадськість району, а також народний депутат України Лариса Білозір. Всі присутні вшанували пам'ять про всенародних героїв хвилиною мовчання.

Перший заступник голови райдержадміністрації Ярослав Петренко привітав з Днем Соборності України і зазначив: «22 січня 1919 року на Михайлівській площі в м. Київ було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Це був історичний документ, важливість якого важко переоцінити. Вперше за сотні років він став реальним кроком до об’єднання українських земель. З того часу, в той чи інший спосіб, українці відзначали свято Дня Соборності. Мабуть, найбільш знаковим стало святкування в 1990 році, коли люди утворили «живий ланцюг», участь в якому взяли більше трьох мільйонів осіб. Наш народ завжди прагнув об’єднання усіх історичних територій. Сьогодні ми вшановуємо тих, хто віддав своє життя за Соборну й незалежну Україну, тих, хто зараз зі зброєю в руках захищає бажання українців бути господарями на власній землі. Як вчить нас історія, в єдності – наша сила. Українці – різні, але Україна у нас одна.»

Усіх присутніх привітала зі святом й народний депутат України Лариса Білозір. Після урочистостей відбувся флешмоб «Україна – це ми!» та покладання квітів до пам'ятника Тараса Шевченка.

 

 



« повернутися до списку новин