Мурованокуриловецька
районна рада

Комунальним закладом "Мурованокуриловецький районний краєзнавчий музей ім. Ф. Коновалюка" проведено вистаку-фестиваль вишитого килима "Мурованокуриловецькі барви"

Переглядів: 338

 

Напередодні Дня селища Муровані Курилівці районним краєзнавчим музеєм імені Федора Коновалюка була організована виставка-фестиваль вишитого килима «Мурованокуриловецькі барви».

На виставці представлені вишиті килими майстринь Мурованих Куриловець: Н.П.Кащен, Н.С.Чубач, Н.З.Власової, О.А.Литус, Т.І.Гончарук, О.І.Митюк (2 шт.), Р.М.Григораш, С.А.Габрійчук, Т.І.Терлецької, А.Л.Козак, К.А.Солончук.  

Виставка оформлена в жовтих тонах, бо саме таким кольором обрамлений герб Мурованих Курилівців. На планшетах, які розміщені на виставковій площі, допитливий відвідувач може ознайомитись з історією подільської вишивки, її техніками, стилями та композиціями, віршованими рядками про килими. Оформлення виставки доповнено в’юнким диким виноградом, який густо обвиває місцеві мури, та живими квітами, в яких восени потопає селище, виставка з двох боків оформлена банерами в стилі української вишивки.

Під час відкриття виставки ведуча, директор музею Валентина Мельник запросила до слова вишивальниць. Ніна Петрівна Кащен представила свій вишитий витвір, який описала у власному вірші «Килим». Ніна Захарівна Власова познайомила присутніх з історією створення килима, композиціями та техніками, які використані у виробі. На завершення самодіяльна поетеса Валентина Андріївна Демба поділилась своїми враженнями від виставки та прочитала власний вірш «Придністровська ода «На килимі».

Всі вишивальниці отримали від селищного голови Г.М.Цибульської солодкі сувеніри.

 

Прес-служба районної ради



« повернутися до списку новин