Мурованокуриловецька
районна рада

В райцентрі відкрито інклюзивно-ресурсний центр

Переглядів: 362

       3 грудня 2019 року відбулось урочисте відкриття комунальної установи “Інклюзивно-ресурсний центр Мурованокуриловецької районної ради Вінницької області”. Участь в даних заходах взяли голова районної ради Сергій Кушнір, заступник голови районної ради Андрій Нікітчук, заступник голови райдержадміністрації Валерій Козачишен, начальник відділу освіти райдержадміністрації Павліна Тимощук, депутат Вінницької обласної Ради Петро Струсевич та інші.

       Інтегрування дітей із особливими освітнім потребами в загальноосвітній простір України є визначальним пріоритетом державної політики і полягає в створенні умов для здобуття учнями якісної освіти відповідно до їхніх здібностей та індивідуальних можливостей.

       З цією метою рішенням 24 сесії районної ради від 21.09.2018 №340 створено комунальну установу “Інклюзивно-ресурсний центр Мурованокуриловецької районної ради Вінницької області”, що дасть можливість забезпечити права дітей із особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини фахівцями центру, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження, а також дасть змогу батькам дітей із особливими освітніми потребами здійснити комплексну оцінку дитини в межах району.

       З метою забезпечення якісного функціонування Інклюзивно-ресурсного центру за рахунок державного бюджету було закуплено меблі та необхідне обладнання на загальну суму 180000,00 грн.

       На надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами у 2018 році було виділено кошти з державного бюджету в сумі 123100,00 грн. З них 43085,00 грн. використано на закупівлю обладнання для проведення корекційних занять, 80015,00 грн.на заробітну плату за проведення корекційно-розвиткових занять з дітьми з особливими освітніми потребами.

       За сприяння районної ради та райдержадміністрації залучено благодійні та спонсорські кошти на суму понад 100 тис. грн.

Прес-служба районної ради



« повернутися до списку новин