Мурованокуриловецька
районна рада

Про демографічну ситуацію в районі

Переглядів: 283

Цьогоріч кількість народжень в районі зменшилась - в 2018 році складено 102 акта про народження, а в 2019 - 96, також у 2019 році прийнято 15 заяв відповідно до статті 126 Сімейного кодексу України - це заяви про визнання батьківства та 13 заяв відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України - це заяви матерів-одиночок, які не перебувають у шлюбі.

Найбільше народжень зареєстровано у виконавчому комітеті Конищівської сільської ради - 9 дітей, в Вищеольчедаївській - 8, в Обухівській 6. В нашому відділі проведено 26 реєстрацій про народження, а в минулому році було – 30.

В 2019 році народилось більше хлопчиків ніж дівчаток, дівчаток – 43, хлопчиків - 53. Найпопулярнішими іменами в минулому  році стали: серед дівчаток -  Соломія, Вероніка, Ірина, Софія, Аріна серед хлопчиків – Дмитро, Матвій, Володимир, Олександр і Тимофій. Називають діток також рідкісними та незвичними іменами серед дівчаток – Емілія, Мія, Еліна,;  хлопчиків  – Мілан, Карім, Адріан.

Смертність порівняно з 2018 роком  зменшилась, у 2018 році складено 475 актових записів про смерть а в 2019 – 447.

        Аналіз статистичних даних показує, що найбільша смертність як чоловічої так і  жіночої статті віком 80 – 90 років.

На рівень відтворення населення впливає також стан реєстрації шлюбу та розлучення. Кількість реєстрацій шлюбу в 2019 році не на багато але збільшилась та становить – 89, а 2018 - 82.

Найбільше у віковій категорії вступили у шлюб, хлопці – 23-27 років, дівчата – 19-20.

Також протягом попереднього року було складено 1 акт цивільного стану про шлюб, між громадянином України та громадянкою Молдови.

Що стосується розірвання шлюбу, то у 2019 році на підставі рішення суду відділом проставлено 54 відмітки про розірвання в актові записи про шлюб. Складено 14 актів про розірвання шлюбу по спільній згоді подружжя. Найбільше розривають шлюб вікова категорія - серед чоловіків і жінок у 25-30 років.

За 2019 рік було розглянуто 6 справ по зміні імені та 83 справи по внесенню змін, доповнень, виправлень в записи актів цивільного стану. Також було поновлено 1 актовий запис про народження та 4 про смерть.

Протягом 2019 року до Мурованокуриловецького районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану, звернулось більше 400 громадян з заявами про отримання повторних свідоцтв та Витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Також в минулому році у відділі проставлено апостиль на 12 офіційних документах, що видаються органами юстиції та судами, а також на документах, що оформляються нотаріусами України, з метою їх подальшого використання за кордоном, зокрема для таких країн як Ізраїль, Португалія та Італія.

Користувачам веб-порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» у 2019 році Мурованокуриловецьким районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану було надано 272 консультації.

Надано відповіді та опрацьовано 1036 запитів та доручень від державних органів, підприємств, установ, організацій з питань діяльності Відділу.      

Мурованокуриловецький районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану.



« повернутися до списку новин