Мурованокуриловецька
районна рада

Офіційно представлено нового голову Вінницької обласної державної адміністрації

Переглядів: 317

Голова районної ради Сергій Кушнір взяв участь в офіційному представлені нового голови Вінницької обласної державної адміністрації 19 вересня 2019 року. 

Наступником Валерія Коровія став заступник Вінницького міського голови Владислав Скальський. Представляти його приїхав перший заступник керівника Офісу Президента Сергій Трофімов.

Він зачитав указ Президента про призначення Владислава Скальського на посаду та окреслив коло завдань, які ставить перед ним керівництво держави. Зокрема, він зауважив, що в агарному регіоні керівник області має робити акцент на дотриманні законодавства у сільськогосподарській сфері, запобіганні і боротьбі з рейдерством. Також наголосив на необхідності подальшої реалізації інвестиційних проєктів «але не ціною погіршення стану довкілля».

Заступник голови Офісу Президента серед пріоритетів роботи обласної влади зазначив необхідність координації роботи зі Службою автомобільних доріг для визначення пріоритетів у сфері дорожнього будівництва.

Серед основних завдань – і боротьба з корупцією: «Не допускати проявів самим і уважно стежити за підлеглими».

– Загалом, сьогодні проблем більше, ніж рішень, завдань більше, ніж часу, – сказав Сергій Трофімов, – однак сподіваюся, що усі вінницькі управлінці стануть єдиною командою і допомагатимуть голові ОДА.

Трофімов також прокоментував чутки, що Скальський це людина Гройсмана.

– Ми призначаємо не Гройсмана, а Скальського, треба дати час людині. Чи є питання до Скальського? Ця людина професіонал, і в нього є бажання щось змінити в країні, – зазначив  Трофімов.

Валерій Коровій зазначив, що знає Владислава Скальського давно і назвав його одним з найкращих інвестиційних менеджерів, який дуже добре знає суть справ.

Новому голові Вінницької ОДА Владиславу Скальському 43 роки, він народився у Вінниці.

До призначення він з червня 2016 року обіймав посаду заступника міського голови Вінниці, до того – працював у бізнес-структурах. Має вищу освіту, у 1998 році закінчив Вінницький технічний університет, здобувши фах спеціаліста з теплогазопостачання, вентиляції та охорони повітряного басейну.

Згідно з офіційною біографією, опублікованою на сайті Вінницької міської ради, Скальський у 90-х та на початку двохтисячних працював у різних комерційних структурах, 2007 став директором торговельного центру в ТОВ «МЕТРО КЕШ енд КЕРРІ Україна» м. Вінниця, а в липні 2010 року переїхав працювати у Республіку Казахстан, де відповідав за розвиток мережі торговельних центрів ТОВ «МЕТРО КЕШ анд КЕРРІ Казахстан».

“В квітні-травні 2012 року він переїхав до Російської Федерації, де почав працювати директором дивізіонів «Південь» та «Сибір» в федеральній мережі гіпермаркетів компанії «Лента». В квітні 2014 року вирішив повернутись в Україну, де з липня 2014 року - генеральний директор ТОВ «ГПС нерухомість Київ». В січні 2015 року звільнився за власним бажанням”, - йдеться на сайті міськради.

З квітня по липень 2015 року Скальський виконував обов'язки генерального директора ДП «Центр державного земельного кадастру» при Держгеокадастрі України. З лютого по червень 2016 року - директор КП «Інститут розвитку міст» Вінницької міської Ради.

В електронній декларації за 2018 рік як кандидат на посаду 21 серпня 2019 року Скальський зазначив, що разом із родиною живе у приватному будинку в с. Зарванці під Вінницею, який належить його дружині. Скальський має земельну ділянку у цьому ж населеному пункті, будує будинок. Також він має є дві квартири у Вінниці: площею 34 кв.м і 64,2 кв.м і гараж на 20 кв.м.

Скальський має авто Nissan X-Trail 2013 випуску, його дружина - Skoda Superb 2015 випуску.

Також Скальський задекларував $ 285 тис., € 145 тис., 220 тис. грн готівки, на банківських рахунках - $ 16 638, 7 547 грн і 148 299 грн.

Дружина Скальського займається бізнесом, за 2018 рік вона задекларувала 649 227 грн доходів від підприємницької діяльності.

Із сайту Вінницької обласної Ради




« повернутися до списку новин