Мурованокуриловецька
районна рада

Спрощення реєстрації безробітних у державній службі зайнятості

Переглядів: 256

Інформуємо, що у державній службі зайнятості полегшили процедуру подання документів до центрів зайнятості.

Особа, яка вирішила в період карантину звернутись до центру зайнятості має заповнити лише дві заяви – про надання статусу безробітного і про призначення допомоги по безробіттю.

Бланки заяв можна знайти на сайті Державної служби зайнятості за посиланням https://is.gd/6wW4ph та https://is.gd/o8O5Cg.

Як і раніше, заяви можна подати двома способами: на електронну пошту центру зайнятості, де буде зручно обслуговуватися, або через скриньку для кореспонденції, яка розташована безпосередньо при вході в центр зайнятості.

Якщо особа вирішила надіслати заяви електронною поштою, потрібно зробити наступне: завантажити заяви, роздрукувати, (або ж написати), заповнити їх за зразком та власноруч підписати. Далі необхідно відсканувати (чи сфотографувати) і надіслати на email центру зайнятості, де особа планує перебувати на обліку.

Важливо! У темі листа потрібно зазначати своє прізвище, ім’я, по батькові. Надсилати заяви потрібно лише в робочі години робочого дня.

Електронні скриньки центрів зайнятості за посиланням: https://is.gd/5duk3J

Далі необхідно чекати повідомлення від центру зайнятості щодо ухваленого рішення.

Якщо особа вирішила подати заяви через скриньку для кореспонденції в центрі зайнятості, потрібно зробити наступне: заповнити заяви безпосередньо біля скриньки в центрі зайнятості. Тут варто пам’ятати, що для заповнення заяв шукачу роботи знадобляться паспортні дані, номер ідентифікаційного коду, дані про освіту та попередню трудову діяльність, тому візьміть документи з собою.

Заповнені заяви необхідно опустити в скриньку для кореспонденції у робочі години робочого дня.

Далі також необхідно чекати повідомлення від центру зайнятості щодо ухваленого рішення.

Нагадуємо, що впродовж 10 днів після завершення карантину до центру зайнятості необхідно буде подати оригінали документів.

Довідково: у зв’язку з максимально обмеженим прийомом громадян та дистанційною роботою центрів зайнятості на час карантину, на сайті Вінницького обласного центру зайнятості тимчасово призупинено роботу сервісу «Електронна черга». Всім радимо за потребою користуватися електронними кабінетами - «Електронний кабінет шукача роботи» та «Електронний кабінетів роботодавця»


 



« повернутися до списку новин