Мурованокуриловецька
районна рада
Мурованокуриловецький район, Вінницька область

Голова Вінницької ОДА В.Скальський побував з робочою поїздкою в Мурованокуриловецькому районі

Переглядів: 90

Сьогодні, 14 травня, у рамках робочої поїздки до Мурованокуриловецького району, голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський ознайомився з технологією виробництва соків компанії «Тріада – МК», продукція якої відома під торговою маркою «Miriada fruits».

Варто зазначити, що на даний момент «Тріада – МК» - це багатопрофільна група компаній, яка спеціалізується на вирощуванні, збиранні, переробці та продажу свіжих і заморожених ягід, фруктів. Сади та ягідні плантації займають понад 700 га, з яких 300 га сертифіковані під органічне виробництво.

Загалом, в асортименті компанії 7 видів соку: яблуко-чорниця, яблуко-малина, яблуко-аронія, яблуко-смородина, яблуко-морква, яблуко-буряк, яблуко-гарбуз. Цьогоріч на виробництві хочуть ще поекспериментувати з ягодами і, можливо, розширити асортимент. Соки реалізуються в Україні під торговою маркою «Miriada fruits». Під таким же брендом на експорт відправляються заморожені ягоди. В Україні свіжі яблука і ягоди будуть продаватися під маркою «Щедрий хутір».

На сьогодні в Мурованих Курилівцях Вінницької області зосереджені потужності з виробництва соків прямого віджиму, а також зберігання яблук.

Про обсяг продукції та потужності підприємства розповів директор ТОВ «Тріада – МК» Сергій Українець, зазначивши: «Потужність нашого виробництва становить від 800 до 1 мільйона літрів соку на рік за умови, коли працює лише одна зміна. Якщо ж залучені дві зміни, то звісно, обсяг продукції вдвічі більший. Для виробництва соку ми використовуємо другосортне яблуко, а також ягоди, які купуємо у населення. З них вже у зимовий період купажуємо соки. Наразі ми підписали контракт з MEТRO, тож всі соки нашого виробництва можна знайти тут під торговою маркою «Rioba». Наразі планується збільшити лінійку купажів, додати більше овочевих смаків».

Особливо важливим є те, що в роботі компанії присутня і соціальна складова, адже місцевих жителів залучають не лише до роботи безпосередньо на підприємстві.

«Ми поступово збільшуємо потужності і паралельно площі посадок, залучаємо місцеве населення. Зокрема, роздаємо людям посадковий матеріал, а потім закуповуємо вирощені ними фрукти і ягоди, іншу сировину для виробництва соків», - розповів Сергій Українець.

Загалом, виробництво соку відбувається циклічно, з перервою на травень-липень. Це пов’язано із тим, що влітку яблуко втрачає свої якості при зберіганні, тож на підприємстві намагаються максимально переробити сировину в сезон та відправити продукцію на зберігання.  На сьогодні потужність зберігання яблук становить 1,5 тис. тонн.

Ознайомившись із потужностями виробництва, голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський зауважив:«Можна збільшувати додану вартість, яка залишається на території, шляхом збільшення ступеня переробки. Надзвичайно важливо, коли є таке підприємство з повним циклом виробництва, яке не орієнтується на масовий маркет, а має власний. Зокрема,  тут чітко розуміють, яким чином позиціонувати свій бренд і як співпрацювати з тими, хто має абсолютно ультимативні вимоги до якості продукції. І найважливішим є те, що цей виробник використовує так звану модель аутсорсингу, адже людям надають насіння або саджанці для вирощування майбутньої сировини. Тож виробник гарантовано скуповує урожай у місцевих жителів для виробництва соків. Фактично це підприємство вибудовує навколо себе своєрідну «екосистему», створюючи робочі місця, умови для самозайнятості населення, і, водночас, відроджуючи українське село».

 

« повернутися до списку новин