Мурованокуриловецька
районна рада

Інструменти ефективного землекористування сільськогосподарських угідь вивчали представники ОМС Вінниччини

Переглядів: 451

Онлайн семінар з питань ефективного використання земельних ресурсів організувала ВОАОМС та Департамент АПК Вінницької ОДА. Відбувся захід в режимі онлайн 26 червня

Семінар «Проблеми і перспективи збереження та ефективного використання сільськогосподарських угідь Вінниччини» пройшов за участі спікерів – директора Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької обласної державної адміністрації Миколи Ткачука, радника при дирекції з наукової роботи Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН України, академік НААН України Петриченко Василя, директора Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН України, кандидат с.-г. наук Корнійчук Олександра, директора Вінницької філії державного підприємства «Інституту охорони ґрунтів України», заслужений працівник сільського господарства України Пасічняк Василя, та працівниківСекретаріату ВОАОМС.

На початку заходу до присутніх звернувся директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької обласної державної адміністрації Микола Ткачук, який наголосив на важливій складовій наповнення місцевих бюджетів – земельних ресурсах, що  прямо впливають на тенденції  з розвитку аграрних громад Вінниччини.

Під час семінару експерти ознайомили представників громад із ключовими елементами земельного законодавства, нормативно-правовими основами отримання земель сільськогосподарського призначення  з державної власності  у комунальну власність громад, а також розповіли про інструменти ефективного землекористування.

Із сайту Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування

 
 


« повернутися до списку новин