Мурованокуриловецька
районна рада

Про роботу комунальної установи “Територіальний центр соціального обслуговування Мурованокуриловецького району” за 10 місяців 2018 року

Переглядів: 599

Працівники КУ “Територіальний центр соціального обслуговування Мурованокуриловецького району” забезпечують реалізацію в районі державної політики з питань соціального захисту – надання соціальних послуг одиноким громадянам похилого віку та інвалідам, які потребують сторонньої допомоги.

         Дієва співпраця Територіального центру з районною радою, районною державною адміністрацією її структурними підрозділами сприяє наданню соціальних послуг в повному обсязі. Коштами установа забезпечена відповідно до кошторису та штатного розпису. Зміцнено матеріально-технічну базу, зокрема придбано для відділення стаціонарного догляду дві пральні машини, два холодильники, комп’ютерне обладнання. Приведено в належний стан адміністративний будинок.

          Терцентром за 10 місяців  цього року надано соціальних послуг 572 одиноким громадянам похилого віку, що на 3 відсотки більше, ніж за відповідний період минулого року.

          Соціальні робітники надають два – три рази на тиждень майже 30 видів соціально – побутових послуг. Середнє навантаження на одного соціального робітника складає 14 чоловік, окремі мають і 16 літніх громадян.

          Крім того, 34 громадянам похилого віку,  інвалідам надаються послуги в засобах пересування – це  милиці, палиці, інвалідні візки.

         Особлива увага приділяється установою по підготовці до роботи в зимовий період. Для цього працівниками терцентру спільно з представниками і депутатами селищної та сільських рад проведено обстеження матеріально – побутових умов проживання одиноких громадян похилого віку. При цьому виявлено і взято на обслуговування вдома 17 громадян, 3 поселено в стаціонарне відділення для постійного проживання одиноких пенсіонерів.

          В усіх житлових приміщеннях підопічних проведено чистку від сажі грубок, димарів та ремонт і їх побілку.

          Організували завезення їм на зимовий період палива, порубку дров, їх складування.

          Проводиться робота по забезпеченню літніх людей зимовим одягом, взуттям, бувшим у використанні. Так, лише в осінній період  80 одиноких громадян отримали такий одяг та взуття.

          Постійно проводимо перевірку роботи соціальних робітників щодо якості надання соціальних послуг, їх результати аналізуються та розглядаються на зборах і нарадах.

         Виходячи з наших можливостей ми надали допомогу 436 малозабезпеченим літнім людям продуктами харчування, одягом та взуттям, бувшим у використані, на суму більше 20 тис. грн.

         188 громадян отримали послуги по пошиттю та ремонту постільної білизни і одягу.

          Відділення стаціонарного догляду для постійного проживання одиноких пенсіонерів функціонує порівняно недавно, проте кількість проживаючих збільшується. Сьогодні тут проживає 22 особи.

           У відділенні стаціонарного догляду для одиноких пенсіонерів продовжуємо поліпшувати належні умови для проживання, відпочинку та проведення медико – санітарних процедур. Проведено частковий ремонт, побілку і фарбування житлових кімнат, кухні, їдальні, коридорів, допоміжних кімнат та приміщень.

          Перевірено, відремонтовано та підготовлено до роботи в зимовий період системи опалення, водопостачання та водовідведення.

          Проведено вимірювання опору розтікання на основних заземлювачах і заземленнях магістралей і устаткування та перевірено ізоляцію кабелів і електропроводки живлення устаткування та освітлення.

         Впорядковано прилеглу територію до відділення стаціонарного догляду.

         З працівниками установи проведено інструктажі по дотриманню ними і громадянами похилого віку пожежної та електричної безпеки. Два спеціалісти з даних питань пройшли навчання.

Одинокі пенсіонери у відділенні стаціонарного догляду забезпечені цілодобовим обслуговуванням, раціональним чотириразовим харчуванням з урахуванням віку і стану здоров’я у межах натуральних норм харчування, передбачених для мешканців інтернатних установ. У щоденному меню – свіжі та якісні м’ясні, рибні, молочні продукти, овочі та фрукти.

        Заготовлено до потреби овочі, фрукти, проведено  квашення та соління овочів.

        Робота, яка проводиться працівниками тер центру, висвітлюється в районних засобах масової інформації та на сайтах Департаменту соціальної політики, районної державної адміністрації і районної ради.

         На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 19 вересня 2018 року № 722 “Про організацію та проведення заходів з нагоди Міжнародного дня громадян похилого віку у 2018 році”  в районі проведено заходи, спрямовані на посилення уваги суспільства до потреб старшого покоління та поліпшення соціального забезпечення осіб похилого віку та ветеранів.

         Так, працівниками соціального захисту проведено акцію – зустріч “Милосердя” з одинокими громадянами похилого віку, на якій перегорнуто сторінки життя – згадано кращі його  миттєвості. Надано послуги і допомоги, які не передбачені угодою.

         У загальноосвітніх установах проведено заходи щодо утвердження в суспільстві шанобливого ставлення до ветеранів та людей похилого віку. Зокрема, спільно з районною організацією Червоного Хреста України, проведено учнівську акцію доброти “5 картоплин”.

         З нагоди відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку відділом культури та туризму райдержадміністрації в районному Будинку культури проведено свято “Золота осінь життя”.

         Працівниками закладів культури клубного типу проведено зустрічі - вшанування людей похилого віку “Шануймо сивину та мудрість”.

         Першого жовтня в рамках заходів до Міжнародного дня громадян похилого віку та Дня ветерана у відділенні стаціонарного догляду для постійного проживання одиноких пенсіонерів був проведений захід “Поважаймо старість”. Святковий концерт та гостинці підопічним подарували учні Конищівської та Михайловецької шкіл, учасники художньої самодіяльності Дружбівського сільського будинку культури та пригостили   їх різноманітною домашньою випічкою.

         Разом з тим, в нашій роботі є й  недоліки, над якими працюємо, щоб їх було якнайменше.

     Попри всі сьогоднішні складнощі, труднощі працівники територіального центру при підтримці, яку надають районна державна адміністрація та районна рада не залишають без догляду одиноких громадян похилого віку, які потребують нашої допомоги.

 

Директор КУ “Територіальний центр

соціального обслуговування Мурованокуриловецького району”    В.Войтенко



« повернутися до списку новин