Мурованокуриловецька
районна рада

САМОВРЯДЦІВ ОБЛАСТІ НАВЧАЛИ ЕЛЕКТРОННОМУ ДЕКЛАРУВАННЮ

Переглядів: 737

 

САМОВРЯДЦІВ ОБЛАСТІ НАВЧАЛИ ЕЛЕКТРОННОМУ ДЕКЛАРУВАННЮ

У Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій області під керівництвом Тетяни Пашиніної 17 березня відбувся семінар-тренінг порядку заповнення щорічних електронних декларацій. Перший заступник голови обласної Ради Людмила Щербаківська відкрила навчання та представила викладачів семінару. Участь в роботі тренінгу взяли депутати обласної Ради Владислав Рой, Іван Кухаренко, Олексій Бородій, Олег Коров’ячук, Сергій Лановик, виконавчий апарат обласної Ради на чолі з керуючим справами Тетяною Яременко, представники виконавчої влади області, посадові особи районних та міських рад, в тому числі заступник голови Мурованокуриловецької районної ради Андрій Нікітчук та начальник відділу з питань комунальної власності та регуляторної політики виконавчого апарату Мурованокуриловецької районної ради Валентина Богуцька.

Журналіст-аналітик Громадського руху «ЧЕСНО», тренер-інструктор з питань заповнення електронних декларацій Сергій Огородник, начальник відділу з питань персоналу апарату Костянтин Герасимюк та головний спеціаліст з питань запобігання корупції апарату облдержадміністрації Андрій Сільницький детальніше ознайомили присутніх з основними аспектами заповнення декларацій, в частині їх подання, достовірності внесених даних щодо рухомого, нерухомого майна, грошових активів, подарунків, доходів та видатків декларанта та членів його сім’ї. У своїй презентації тренери наголосили на відповідальності за порушення вимог фінансового контролю в разі невчасного подання, умисного неподання декларації та внесення завідомо недостовірних відомостей.

Слід зазначити, що відповідно до статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», депутати місцевих рад, сільські, селищні, міські голови, посадові особи органів місцевого самоврядування зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію за минулий рік, за формою, визначеною Національним агентством.

В області станом на 1 січня 2017 року майже 10 тисяч депутатів всіх рівнів рад,  4 тисячі посадових осіб органів місцевого самоврядування та 150 керівників обласних комунальних закладів зобов’язані подати електронну декларацію у визначений законом термін.

     

З сайту Вінницької обласної Ради

 

 



« повернутися до списку новин