Мурованокуриловецька
районна рада

Проведено обласний фестиваль авторської пісні “Вклонімось матері”

Переглядів: 662

8 липня 2018 року в селі Долиняни вперше відбувся обласний фестиваль авторської пісні “Вклонімось матері”. Це мистецький проект заслуженого артиста України, начальника управління культури і мистецтв Вінницької ОДА Станіслава Городинського.

В українській культурі образ матері наближається до сакрального. Здавна матінку шанували, звертались до неї на "Ви", дякували за виховання. Ці традиції споконвіку сповідували в Долинянах – дуже давньому історичному селі, в якому народжуються майстри слова, музиканти, співаки. Звідки родом і Станіслав Городинський, який від матері взяв прекрасний голос, любов до пісні, до рідного краю.

На фестиваль завітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, керівництво району, депутати обласної та районної рад, меценати та гості з багатьох куточків нашої держави.

Початком святкової програми стала презентація пам’ятника Тарасу Шевченку. Почесне право відкрити погруддя Кобзареві було надано голові облдержадміністрації Валерію Коровію та начальнику управління культури і мистецтв облдержадміністрації Станіславу Городинському.

Звертаючись до присутніх у своєму виступі Валерій Коровій зазначив: “Я сьогодні не міг не відгукнутись на запрошення приїхати на це свято, адже проведення подібних фестивалів, з  відкриттям пам’ятників легендарним українцям, з історичними фотогалереями та виставковими світлицями є дуже символічними. Усі ці речі нагадують нам про моменти, які нас об’єднують. Нині час дійсно непростий, але ми крок за кроком рухаємося вперед. Я глибоко переконаний в тому, що зараз від кожного з нас залежить дуже багато. Є суспільний попит на добро, на людяність, на порядність. Це історичний час для української держави. Ми сьогодні відкриваємо погруддя Тарасу Григоровичу Шевченку і по великому рахунку ми повинні задуматись над тим, що у кожного народу є сакральні речі – це слово, яке лине з давніх-давен й нині, думка, музика, яка передається з покоління в покоління, від наших матерів нашим дітям. І ми віримо в те, що вони будуть гордитися нашою прекрасною державою й примножувати наші традиції й далі”.

На фестивалі територіальні громади району представили виставкові Світлиці, кожну з яких оглянув голова облдержадміністрації та поспілкувався з їх представниками.

Далі відбулись урочисті заходи з привітаннями, подарунками та концертною програмою, в якій взяли участь як місцеві виконавці, так і  народні аматорські колективи з Липовецького, Козятинського, Тульчинського районів та обласного центру.

 Прес-служба районної ради

 



« повернутися до списку новин