Мурованокуриловецька
районна рада

Тимчасовий відпочинок для батьків або осіб, які їх замінюють, що здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю

Переглядів: 685

Тимчасовий відпочинок для батьків або осіб, які їх замінюють, що здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю

До уваги батьків та законних представників дітей з інвалідністю! В області  запроваджено нову соціальну послугу - тимчасовий відпочинок для батьків або осіб, які їх замінюють, що здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю.

Надає зазначену послугу Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій». Послуга надається щомісячно по 15 днів до 25 грудня 2019 року сім’ям, які виховують дітей з інвалідністю від 6 до 18 років.

Особливість послуги полягає в тому, що її отримує і сім’я, і дитина з інвалідністю (зокрема з ДЦП, аутизмом,синдромом Дауна, гіперактивністю, інтелектуальними та психічними порушеннями, епісиндромом). Виняток складають діти, яким потрібний паліативний догляд (лежачі, які користуються візком, з зондовим харчуванням та з високою потребою медичних послуг).

Послуга надається в Тренінговому центрі, який знаходиться в с. Дорожнє, Вінницького району. Діти проживають по 2 особи в кімнаті, знаходяться під цілодобовим медичним наглядом та під опікою доглядальників.

Забезпечуються 5-ти разовим харчуванням, при потребі фахівці Центру надають допомогу в годуванні.

Комфортні і доступні умови для здійснення санітарно-гігієнічних процедур. Крім цього, на підставі вивчених потреб, дітям надаються необхідні індивідуальні послуги - заміна памперсів, одягання, умивання та інші.

Забезпечується догляд та допомога для тих дітей, що себе не обслуговують.

Протягом дня проводяться заходи з виховання та сприяння розвитку дітей, організації їх дозвілля і відпочинку.

Щоб скористатися зазначено послугою батькам або особам, які їх замінюють, потрібно звернутися до Вінницького обласного Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій», який знаходиться за адресою: м. Вінниця вул. В.Городецького, 10, або зателефонувати за номерами: (0432) 509-145, моб. +380972302001 - Головко Наталія, +380964132227 - Демко Світлана).

Після телефонної розмови або особистої консультації з адміністрацією Центру буде проводитись подальша підготовка документів та вивчення потреб дитини.

Перелік документів, необхідних для отримання послуги:

- свідоцтво про народження;

- паспорт, ідентифікаційний код одного з батьків, та дитини;

- індивідуальна програма реабілітації;

- довідка-медичний висновок про інвалідність;

- довідка про проживання дитини в сім’ї;

- виписка - короткий анамнез з медичної картки;

- довідка про стан здоров’я (епідоточення).



« повернутися до списку новин