Мурованокуриловецька
районна рада

Звернення заступника голови районної ради Андрія Нікітчука з нагоди Дня пам'яті героїв Крут

Переглядів: 421

Шановні жителі району !

1918 рік назавжди лишиться трагічною сторінкою новітньої історії України. Саме в цей день чотириста відважних юнаків – студентів і козаків «Вільного козацтва», вступивши у нерівний бій, призупинили наступ вдесятеро більшої російсько-більшовицької армії Михайла Муравйова, що насувалась на Київ.

Відтак, сьогодні ми вшановуємо пам’ять молодих захисників нації, які віддали життя за свободу і незалежність української землі. Подвиг студентів, які полягли у бою під Крутами, став символом героїзму української молоді у боротьбі за незалежну Україну. Адже блокування наступу більшовиків дало змогу урядові Української Народної Республіки добитися міжнародного визнання України на мирних переговорах у Бресті. Це було перше у ХХ столітті офіційне визнання нашої держави, що утвердило на політичній карті Українську державу.

Згадаймо мужність молодих людей, які боролися за сильну Українську державу. Символічно, що саме у ці важкі для України часи ми віддаємо данину шани героям Крут, усім, хто в різні роки, та й сьогодні, відстоює інтереси українців: інтереси державності, соборності та свободи. Вклоняємося низько героям сьогодення – Героям Небесної Сотні, котрі змінили хід історії України, та Героям АТО/ООС, котрі воюють за незалежність України на фронті неоголошеної війни та не дають окупантові просунутися вглиб держави.

Переконаний, що завдяки патріотам своєї держави Україна повстане з попелу, звільниться від окупантів та врешті стане могутньою, демократичною державою європейського зразка в ім’я миру на рідній землі, спокою у домівках та достойного майбутнього наших дітей.

Слава Україні! Героям Слава!

 

З повагою,

Заступник голови районної ради                                                                             Андрій Нікітчук



« повернутися до списку новин