Мурованокуриловецька
районна рада

Звіт про роботу відділу з питань комунальної власності та регуляторної політики виконавчого апарату районної ради

Переглядів: 558

На засіданні постійної комісії районної ради з питань комунальної власності, приватизації та регуляторної політики яке відбулось 27 лютого 2019 року начальник відділу з питань комунальної власності та регуляторної політики виконавчого апарату районної ради Богуцька В.В. прозвітувала про стан збереження та ефективного використання майна та підсумки фінансово-господарської діяльності підприємств, установ, організацій та закладів, що є об’єктами спільної власності територіальних громад сіл та селищ району, за 2018 рік.

Зазначила, що станом на 1 січня 2019 року налічується 16 об’єктів в переліку об’єктів спільної власності територіальних громад району. В 2018 році перелік об’єктів спільної комунальної власності поповнився 1 закладом освіти. Відповідно до рішення 23 (позачергової) сесії районної ради  7 скликання від 20 липня 2018 року №319 прийнято у спільну власність територіальних громад сіл і селищ Мурованокуриловецького району цілісний майновий комплекс НВК “Середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1-гімназія” смт Муровані Курилівці.  Балансоутримувачем даного майнового комплексу визначено відділ освіти райдержадміністрації, директором закладу є Вудвуд Лариса Степанівна, яка призначена на посаду на конкурсній основі відповідно до Закону України “Про освіту” та наказу Міністерства освіти та науки України від 28 березня 2018 року №291 “Про затвердження Типового положення про конкурс на посаду керівника державного, комунального закладу загальної середньої освіти” терміном на два роки та працює на підставі контракту від 7 травня 2018 року зі змінами. Відповідно до рішення 26 сесії районної ради 7 скликання від 14 грудня 2018 року №358 НВК “Середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1-гімназія” смт Муровані Курилівці перейменована в заклад загальної середньої освіти “Муровано-куриловецька школа-ліцей №1 Мурованокуриловецької районної ради Вінницької області” та визнана опорним закладом для надання освітніх послуг на території сіл Дерешова, Перекоринці, Роздолівка та смт Муровані Курилівці.

Також 21 вересня 2018 року районною радою прийнято рішення 24 сесії районної ради 7 скликання №340  “Про створення комунальної установи “Інклюзивно-ресурсний центр Мурованокуриловецької районної ради Вінницької області”. Даним рішенням затверджено Статут установи, Положення про конкурс на посаду директора та Порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад фахівців Інклюзивно-ресурсного центру. Відділу освіти, як уповноваженому органу, доручено провести державну реєстрацію комунальної установи та конкурс на посаду директора. На даний час комунальну установу не створено, оскільки відомості про неї не занесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Наголосила, що протягом 2018 року відбулось реформування закладів охорони здоров’я. Зокрема, відповідно до рішення  20 сесії районної ради 7 скликання від 16 березня 2018 року №283 комунальну установу “Муровано-куриловецький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги” реорганізовано шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство “Центр первинної медико-санітарної допомоги Муровано-куриловецької районної ради Вінницької області”, а за рішенням 22 сесії районної ради 7 скликання від 15 червня 2018 року №310 реорганізовано  комунальну установу “Мурованокуриловецька лікарня планового лікування” в комунальне некомерційне підприємство “Мурованокуриловецька центральна районна лікарня”.

Також зазначила, що в звітному році районною радою прийнято ряд нормативно-правових актів, що стосуються спільної комунальної власності територіальних громад сіл та селищ району, а саме:

  • рішення 22 сесії районної ради 7 скликання від 15 червня 2018 року №313 “Про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника комунального закладу охорони здоров’я, що є об’єктом спільної власності територіальних громад сіл та селищ Мурованокуриловецького району”;
  • рішення 23 сесії районної ради 7 скликання від 20 липня 2018 року №320 “Про затвердження Положення про порядок проведення конкурсу на визначення опорного навчального закладу загальної середньої освіти”;
  • рішення 24 сесії районної ради 7 скликання від 21 вересня 2018 року “Про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти, що є об’єктом спільної власності територіальних громад сіл та селищ Мурованокуриловецького району”;
  • рішення 26 сесії районної ради 7 скликання від 14 грудня 2018 року №353 “Про критерії, порядок утворення та Положення про Наглядові ради комунальних унітарних підприємств Мурованокуриловецької районної ради”;
  • рішення 26 сесії районної ради 7 скликання від 14 грудня 2018 року №354 “Про порядок утворення та Положення про спостережну раду закладу охорони здоров’я, що є спільною власністю територіальних громад сіл та селищ Мурованокуриловецького району”.

Повідомила, що протягом 2018 року заслухано звіти керівників комунальних підприємств “Мурованокуриловецька районна кіно-відеомережа” Стенгецького М.О., “Центр первинної медико-санітарної допомоги Мурованокуриловецької районної ради Вінницької області” Сидоренко Л.Г., комунальної установи “Мурованокуриловецький районний Трудовий архів” Ступка В.М. та комунального закладу “Мурованокуриловецький районний Будинок культури “Жовтень” Літвін Н.М. по питаннях фінансово-господарської діяльності організації за 2015-2017 роки та ефективності використання майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл та селищ району.

Відповідно до Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” та постанови КМУ “Про затвердження методики проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта” у звітному році проведено одне  повторне та два періодичних відстеження результативності регуляторних актів районної ради.

Проінформувала про кадрові зміни. Відповідно до рішення 24 сесії районної ради 7 скликання від 21 вересня 2018 року директором комунальної установи “Мурованокуриловецький районний методичний кабінет” призначено Гришину Світлану Григорівну, з якою відділом освіти райдержадміністрації 1 жовтня 2018 року укладено контракт терміном на  1 рік.

В березні 2018 року проведено щорічну оцінку діяльності керівників комунальних підприємств, установ та закладів, які працюють на займаній посаді більше одного року, за 2017 рік. За результатами щорічної оцінки діяльність семи керівників оцінено критерієм “добре”, чотирьох керівників визнано “високою” та одного – “задовільною”, всього оцінено діяльність дванадцяти керівників. Щорічна оцінка діяльності керівників комунальних підприємств, установ та закладів за 2018 рік буде проводитись в березні поточного року, а в лютому за рішенням комісії з проведення щорічної оцінки керівників члени комісії безпосередньо відвідають комунальні підприємства, установи та заклади з метою ознайомлення з їх роботою на місцях.

Протягом червня – вересня 2018 року Управлінням Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області за участю Департаменту фінансів Вінницької обласної державної адміністрації та Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області проведено державний фінансовий аудит виконання місцевих бюджетів Мурованокуриловецького району за період з 1 січня 2014 року по 31 травня 2018 року. Протягом даного часу Управлінням Північного офісу Держаудитсужби у Вінницькій області було здійснено також перевірку роботи відділу з питань комунальної власності та регуляторної політики виконавчого апарату районної ради на предмет дотримання чинного законодавства України та виконання нормативно-правових актів, прийнятих районною радою. Значних зауважень та недоліків в роботі відділу не виявлено.

 Щодо інформації про оренду комунального майна Одним із напрямків використання майна є передача в оренду вільних приміщень, які не використовуються. За звітній період районною радою розглянуто 9 питань, що стосуються спільного майна територіальних громад сіл та селищ району, укладено 6 договорів оренди. За оренду комунального майна орендодавцям сплачено 150 тис. 20 грн., що на 27 тис.грн. менше попереднього року, з яких 57 тис. 900 грн. перераховано до районного бюджету проти 59 тис.грн. попереднього року.

Також детально розповіла про діяльність кожного комунального підприємства, установи та закладу у 2018 році.

В засіданні взяли участь всі керівники комунальних підприємств, установ та закладів району.

 

Начальник відділу з питань комунальної власності
 та регуляторної політики виконавчого апарату 
районної ради
Валентина Богуцька
 

 



« повернутися до списку новин