Мурованокуриловецька
районна рада

Звернення голови районної ради до Дня пам'яті героїв Крут

Переглядів: 412

Шановні жителі району!

Багато випробувань випало на долю українців, одне з яких – 29 січня 1918 року, що назавжди лишиться трагічною сторінкою новітньої історії України. Саме в цей день чотириста відважних юнаків – студентів і козаків “Вільного козацтва”, вступивши у нерівний бій, призупинили наступ вдесятеро більшої російсько-більшовицької армії Михайла Муравйова, що насувалась на Київ.

Відтак, сьогодні ми вшановуємо пам’ять молодих захисників нації, які віддали життя за свободу і незалежність української землі. Подвиг студентів, які полягли у бою під Крутами, став символом героїзму української молоді у боротьбі за незалежну Україну. Адже блокування наступу більшовиків дало змогу урядові Української Народної Республіки добитися міжнародного визнання України на мирних переговорах у Бресті. Це було перше у ХХ столітті офіційне визнання нашої держави, що утвердило на політичній карті Українську державу.

Згадаймо мужність молодих людей, які боролися за сильну Українську державу. Символічно, що саме у ці важкі для України часи ми віддаємо данину шани героям Крут, усім, хто в різні роки, та й сьогодні, відстоює інтереси українців: інтереси державності, соборності та свободи. Вклоняємося низько героям сьогодення – Героям Небесної Сотні, котрі змінили хід історії України, та Героям АТО, котрі воюють за незалежність України на фронті неоголошеної війни та не дають окупантові просунутися вглиб держави.

Твердо вірю, що завдяки патріотам своєї держави Україна повстане з попелу, звільниться від окупантів та врешті стане могутньою, демократичною державою європейського зразка. В ім’я миру на рідній землі, спокою у домівках та достойного майбутнього наших дітей.

Слава Україні! Героям Слава!

З повагою,

Голова районної ради                                                                                                 Сергій Кушнір

 



« повернутися до списку новин