Мурованокуриловецька
районна рада

Відбулось спільне засідання колегії райдержадміністрації та Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради

Переглядів: 553

7 лютого 2019 року за участі першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка у районному Будинку культури відбулося спільне засідання колегії райдержадміністрації та Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради.

На початку засідання присутні переглянули відеоролик «Вінниччина-2018. Є що сказати», в якому знайшли відображення досягнення в різних сферах життя області впродовж минулого року.

Голова райдержадміністрації Сергій Ладан прозвітував про свою роботу у 2018 році та окреслив завдання на 2019 рік.

Він зазначив, що «...до бюджету Мурованокуриловецького району в 2018 році надійшло власних  доходів загального та спеціального фондів  в сумі 82,7 млн.грн., що на 10,2 млн.грн. або на 14,0% більше, ніж у 2017 році. Найбільшу питому вагу в загальній сумі надходжень власних доходів займає податок та збір на доходи  фізичних осіб - 54,9% або 42 млн.грн.,  другою за об’ємом поступлення є плата за землю – 17,2% або 13,2 млн.грн. Значними є надходження єдиного податку – 15,0 млн.грн або 19,7%, акцизного податку надійшло до бюджету 3,7 млн.грн або 4,9%.

За 2018 рік по зведеному бюджету району проведено видатків загального та спеціального фондів в сумі 258,2 млн.грн., що більше проти аналогічного періоду 2017 року на 14,5 млн. грн., або на 5,9%.

Завдяки  впровадженню системи ProZorro районним   бюджетом      протягом  2018 року  зекономлено 1,7 млн. грн..

В цілому по району по сільськогосподарських  підприємствах в порівнянні з 2017 роком приріст виробництва валової продукції склав близько 10 млн.грн.

Валовий збір зернових культур  - 125,3  тис. тонн при урожайності 57,8 ц/га.

Валовий збір цукрових буряків у заліковій вазі склав 47,2 тис. тонн  при урожайності 592,3  ц/га., соняшнику  - 26,2 тис тонн при урожайності 27,4 ц/га.

 В сільськогосподарських підприємствах району утримується 3266 голів ВРХ.

Вироблено 485 тонн м’яса, 9,6 тис. тонн молока. Продуктивність молочного стада в середньому склала 10463 кг молока.

Закуплено 77 одиниць с/г техніки на загальну суму 94,5  млн. грн., в тому числі 15 тракторів, 3 зернозбиральних комбайни.

Загальна сума нарахованої орендної плати за 2018 рік в грошовому еквіваленті становить 110 млн.грн., що на 42,8 млн.грн. або в 1,6 разу більше, ніж у минулому році.

Промислові підприємства представлені 3-ма суб’єктами господарювання, а саме: ПрАТ “Мурованокуриловецький завод мінеральних вод “Регіна” та товариствами з обмеженою відповідальністю “Анод” та “Вінтор”. Ними та ФГ “Велес Віта” (реалізація цукру) за 2018 рік реалізовано промислової продукції на суму  більше 79,7 млн.грн., або 3,2 тис.грн на одну особу і в 1,9 рази більше показника попереднього року.

Обсяг капітальних інвестицій по району за 2018 рік склав 158 млн.грн., що на 15 млн.грн. або на 10,5% більше показника попереднього року.

В поточному році було здійснено будівництво та реконструкцію водопровідних мереж в селах району загальною протяжністю 9,7 км.

На дорогах місцевого значення проведено ремонтні роботи на суму більше 12 млн. грн.

Мурованокуриловецькою селищною радою збудовано 10  майданчиків загальною вартістю 320 тис.грн. В грудні 2018 року введено в експлуатацію згідно декларацій  полігон ТПВ та сортувальну лінію в смт Муровані Курилівці.

Територіальні громади району прийняли участь у XV обласному конкурсі розвитку територіальних громад. Із 33 поданих проектів 18 стали переможцями. Завдяки цьому вдалось залучити для реалізації проектів 2,3 млн.грн., в тому числі з бюджету Конкурсу 1,3 млн.грн та більше 1 млн.грн. коштів партнерів. Загальна сума проектів-переможців згідно кошторисів складає понад 3,8 млн.грн..

Первинна медична допомога надається комунальним некомерційним підприємством “Центр первинної медико-санітарної допомоги Мурованокуриловецької районної ради Вінницької області”. Внаслідок впровадження медичної реформи, заробітна плата сімейного лікаря формується пропорційно підписаним з пацієнтами угодам і складає на сьогодні: - максимальна 18000 грн., мінімальна – 7000 грн. 

Станом на початок цього року підписано 17300 декларацій з сімейними лікарями, що охоплює 68% населення району.

Спеціалізована медична допомога другого рівня надається комунальним некомерційним підприємством «Мурованокуриловецька центральна районна лікарня.

Діяльність галузі культури  району протягом звітного періоду  спрямовувалася на вирішення завдань із забезпечення повноцінного функціонування та розвитку культурно-дозвіллєвої інфраструктури, поліпшення виставкової діяльності краєзнавчого музею, збереження і використання пам’яток культурної спадщини, розширення інформаційних функцій бібліотек, сприяння творчості  аматорів народного мистецтва, зміцнення матеріально-технічної бази, соціального захисту працівників.

Значною подією в культурному  житті району  стало проведення першого обласного фестивалю авторської пісні «Вклонімось матері» в селі Долинянах, в яком у приняли участь як місцеві виконавці, так і  народні аматорські колективи з Липовецького, Козятинського, Тульчинського районів та обласного центру.

 Для надання послуг із загальної середньої освіти в районі діє 20 навчальних закладів (13 закладів І-ІІІ ступенів, 7 закладів І-ІІ ступенів).

Загальна сума залучених позабюджетних коштів під час підготовки закладів освіти до нового навчального року становить 864,2 тис. грн.

На Нову Українську школу з державного бюджету надійшла субвенція у розмірі 768 200,00 грн.  На умовах співфінансування з місцевого бюджету виділено кошти в розмірі 10% від загальної суми, що становить 76 820,00 грн.

Загальна сума коштів для забезпечення освітнього середовища для першокласників становить 845 020,00 грн., в тому числі на придбання комп’ютерної техніки з районного бюджету було додатково виділено 125 тис. грн. ». 

На обліку в службі у справах дітей райдержадміністрації перебуває 45 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

В районні функціонує 7 прийомних сімей, в яких виховується 16 дітей, позбавлених батьківського піклування.

Постійно проводиться робота щодо виконання програм і здійснення заходів, направлених на заохочення до занять спортом та забезпечення пропаганди здорового способу життя серед різних верств населення нашого району. На здійснення відповідних програм та заходів з районного бюджету виділено 125 тис.грн.. Проведено 70 спортивно-масових заходів  районного,  обласного  та всеукраїнського рівнів, а саме – 4 всеукраїнського, 45 – обласного рівнів та 21 – районних змагань...».

Підвів підсумки спільного засідання перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, який зауважив, що згідно реформ Президента України та Уряду відбуваються великі зміни в медичній та освітній галузях, в агропромисловому комплексі, підтримці приватних господарств, ремонту доріг тощо. 

Також він надав відповіді на питання окремих сільських голів. 



« повернутися до списку новин