Мурованокуриловецька
районна рада

Вітання голови районної ради Сергія Кушніра з Днем пам’яті і примирення та 75-ю річницею Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Переглядів: 608

Дорогі захисники Української держави та   шановні жителі  району!
8 - 9 травня ми відзначаємо День пам’яті і примирення, присвячений жертвам Другої світової війни та 75-ту річницю перемоги над нацизмом.
В ці дні ми вшановуємо подвиг українського народу, його визначний внесок у перемогу, висловлюємо повагу всім борцям проти нацизму, увічнюємо пам’ять про загиблих воїнів та жертв війни. Ми вшановуємо наших визволителів, які героїчно вибороли наше право вільно жити на рідній землі, які разом з солдатами антигітлерівської коаліції врятували від фашистського рабства країни Європи.
Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю мільйонів людей, які загинули у Другій світовій війні 1939-1945 років: на її фронтах, в партизанському та національно-визвольному підпіллях, рухах опору, концентраційних таборах та на примусових роботах.
8 мільйонів українців в рядах Червоної армії та партизанських загонах, в лавах Української Повстанської Армії, у військових з'єднаннях країн антигітлерівської коаліції та європейських рухах опору боролися проти спільного ворога.
Україна віддала за Перемогу 10 мільйонів життів!
З поля бою не повернувся кожен четвертий українець, 2 з половиною мільйони українців вивезено на примусові роботи до Третього Рейху, з яких 200 тисяч померли від непосильної праці, хвороб і донині спочивають у німецькій землі.
 9 тисяч жителів нашого району пішли на фронти, кожен третій з яких загинув.
Такою високою є ціна України у Перемозі!
Через тяжкі бої, мільйони жертв прийшла до нас Перемога. Не перелічити подвигів – і бойових, і трудових, здійснених під час Другої світової війни, не перелічити героїв відомих та невідомих, живих та полеглих.
Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих, віддаємо шану її ветеранам, усвідомлюючи, що без їхнього подвигу не було б ні сучасної Європи, ні України!
Нажаль, нині Україна проходить чи не найважче за часи своєї незалежності випробування – випробування на єдність та територіальну цілісність.
 Ми дякуємо всім військовослужбовцям, правоохоронцям, добровольцям, усім громадянам, які стали на захист миру, суверенітету та територіальної цілісності нашої держави!
Шановні воїни-визволителі! Дорогі земляки!
 Ваша мужність, життєва мудрість, ставлення до ратного і громадянського обов’язку – це  високий приклад для наслідування.
Нехай це свято буде нагадуванням про те, що немає більшої цінності, ніж життя на рідній вільній землі!
Вічна пам’ять і слава визволителям, які зі зброєю в руках захистили свободу і незалежність нашої країни!
 Від себе особисто, селищного, сільських голів, депутатського корпусу бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, любові і шани, ясного неба і віри у славне майбутнє  України!
Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир і спокій!
 
З повагою,
Голова районної ради                                                                                                                        Сергій Кушнір
 


« повернутися до списку новин