Мурованокуриловецька
районна рада

В районі проведено навчання в рамках ІV щорічного регіонального Форуму «КРОКИ ДО РОЗВИТКУ ГРОМАД»

Переглядів: 382

11 лютого 2019 року стартував ІV щорічний регіональний Форум «КРОКИ ДО РОЗВИТКУ ГРОМАД»

Четвертий рік поспіль в районах Вінниччини відбувається навчання представників громад з написання проектів, ініційоване ГО “Життя та розвиток громад”.

14 лютого ц.р. в рамках IV регіонального Форуму таке навчання відбулось в Мурованокуриловецькому районі, в якому взяли участь голова районної ради Сергій Кушнір, заступник голови районної ради Андрій Нікітчук, перший заступник голови райдержадміністрації Ярослав Петренко, заступник голови райдержадміністрації Валерій Козачишен, селищний, сільські голови, директори сільських закладів культури, шкіл, а також депутат Вінницької обласної Ради Петро Струсевич.  

Написання та реалізація проектів розвитку стали дієвим механізмом покращення умов функціонування та діяльності місцевих громад. Робота над проектами – це порівняно нові завдання, що ставляться перед людьми, задіяними в публічному управлінні, і часто не вистачає ресурсів, досвіду чи навіть знань у проектній діяльності. Тому і було започатковано проведення начальних форумів для представників місцевих громад з написання проектів.

Навчання громад, яке ми провели минулого року, пройшло успішно і дало свої позитивні результати. Кількість поданих та реалізованих проектів у районах, де ми працювали, збільшилась від двох до чотирьох разів. Загалом, вдалося залучити майже 33,4 млн. грн. на фінансування 94 проектів. Як член конкурсної ради, хочу зазначити, що вважаю конкурс одним з найпрозоріших та успішних, який в умовах обмежених фінансових ресурсів для розвитку в громадах є альтернативним шляхом фінансування та залучення додаткових коштів через участь у грантових програмах та проектах” – зазначила депутат Вінницької обласної Ради, голова правління Громадської організації “Життя та розвиток громад”Лариса Білозір, виступаючи перед присутніми.

Про залучення ресурсів на реалізацію проектів розвитку територіальних громад, вимоги та особливості підготовки проектів на участь в 16 обласному конкурсі громад, енергетичну ефективність в громадах області, креативні індустрії, як основу розумної стратегії розвитку території виступили Віктор Іщук – адміністратор обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад, Юлія Франчук – головний спеціаліст відділу енергоменеджменту Департаменту житлово-комунального господарства енергетики та інфраструктури Вінницької ОДА, Наталія Морозова – радник голови облдержадміністрації.

Підводячи підсумки даного заходу, Лариса Білозір проаналізувала 18 проектів-переможців 15 обласного конкурсу від Мурованокуриловецького району, в т.ч. 12 екологічного напрямку, що дало можливість залучити в територіальні громади 1,2 млн. грн.. коштів обласного бюджету, 195 тис. грн. районного бюджету та 1,4 млн. грн. спонсорських коштів та наголосила на необхідності активізації роботи в районі по написанню проектів для їх участі в 16 обласному конкурсі громад.

Керуюча справами

 виконавчого апарату районної ради

Тетяна Покалюк

           

             

 

 

 



« повернутися до списку новин