Мурованокуриловецька
районна рада

Школярі НВК ”СЗШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія“ смт Муровані Курилівці побували на екскурсії в районній раді

Переглядів: 980

В переддень Дня місцевого самоврядування 18 членів учнівського парламенту НВК  ”СЗШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія“ смт Муровані Курилівці разом з педагогом-організатором Тетяною Гурін завітали на екскурсію до районної ради.

Гостей привітно зустріли заступник голови  районної ради Андрій Нікітчук та працівники виконавчого апарату районної ради, які провели екскурсію адмінбудівлею.

Школярі вперше побували у районній раді, побачили кабінети, де працюють посадові особи районної ради, де депутати проводять засідання постійних комісій та президії районної ради, дізналися про основи місцевого самоврядування.

Керуюча справами виконавчого апарату районної ради Тетяна Покалюк розповіла юним відвідувачам про структуру та діяльність районної ради, повноваження депутатів та районної ради; начальник відділу з питань комунальної власності та регуляторної політики Валентина Богуцька – про управління об’єктами спільної комунальної власності територіальних громад сіл та селищ району. Начальник відділу з питань організаційного, юридичного та кадрового забезпечення діяльності ради Оксана Марецька ознайомила школярів з роботою веб-сайту районної ради.

Також учні відвідали зал засідань, в якому проходять сесії районної ради, де розглядаються найважливіші питання життєдіяльності району та приймаються рішення за допомогою електронної системи голосування ”Голос“ . Діти мали можливість безпосередньо долучитися до процесу електронного голосування, з яким їх детально ознайомив заступник голови районної ради Андрій Нікітчук.

 Школярам екскурсія дуже сподобалася. Вони отримали багато яскравих емоцій та дізналися безліч цікавої та важливої інформації про роботу органів місцевого самоврядування.

– Мої батьки працюють в органах місцевого самоврядування району, тому мені близька та цікава інформація, яку розповіли працівники районної ради, –  сказала учениця 8-А класу Войтко Еліза. 
 

Насамкінець, Тетяна Покалюк побажала, щоб діти гарно вчилися, мужньо долали труднощі та впевнено йшли до своєї мети.

Прес-служба районної ради

      

      

           

 

 



« повернутися до списку новин