Мурованокуриловецька
районна рада

Звіт про роботу КЗ " Мурованокуриловецький районний Будинок дитячої та юнацької творчості" за 2019 рік (ІІ частина)

Переглядів: 325

 

Виховна робота

Педагоги Будинку дитячої та юнацької творчості  глибоко усвідомлюють, що соціальна адаптація вихованців, розуміння ними своїх прав та свідомого виконання обов’язків у значній мірі залежить від правильно визначених та обраних шляхів реалізації виховного процесу. Тому пріоритетними питаннями у виховній роботі установи залишається забезпечення всебічного розвитку особистості, сприяння її самовихованню й самореалізації, спрямування їх у своїй діяльності керуватися загальнолюдськими цінностями, глибоко розуміти традиції свого народу. У зв'язку з цим виховна діяльність Будинку дитячої та юнацької творчості була спрямована згідно напрямків:
• Громадянсько-патріотичне виховання
• Превентивне виховання
• Морально-етичне виховання
• Художньо-естетичне виховання
• Фізичне виховання і пропаганда здорового способу життя
• Екологічне виховання
Протягом року керівниками гуртків  проводилися виховні заходи, виховні хвилинки де розглядалися важливі питання  з кожного  напрямку. Заходи відображалися в планах та фіксувалися записи в журналах та розробках занять.
Акції Будинку творчості проводяться з ініціативи учнівського органу самоврядування і приурочені загальнодержавним святам. Це такі як:  «Майбутнє планети у наших руках», «Відповідальність починається з мене», «Годівничка», «Діти, допоможіть дітям» та інші.  
Працівники закладу та його вихованці співпрацюють з Громадською організацією «Федерація жінок за мир у всьому світі» (Голова правління Тетяна Коцеба).
 
Соціальний захист
Соціальна підтримка дітей пільгових категорій, що відвідують Будинок творчості, проводиться згідно з діючим законодавством. На початок навчального року були підготовлені списки учнів пільгових категорій. Кількість дітей у них становить:
- Діти-інваліди: 11чол.
- Діти з особливими потребами: 3 чол.
- Діти з малозабезпечених сімей: 32 чол.
- Діти з багатодітних сімей: 66 чол.
- Діти, чиї батьки були учасниками АТО: 6 чол.
Ці діти постійно перебувають у центрі уваги адміністрації, керівників гуртків. Для них була організована участь у таких заходах: свято св. Миколая, лялькова вистава, участь у новорічних заходах з подарунками.

Співпраця з батьками

Виховання учня  – щоденний нерозривний процес. Тому педагогічний колектив БТ працює у тісній співпраці з закладами освіти району, батьківським колективом з метою створення найсприятливіших умов для самореалізації та розвитку дітей. Батьки є соціальним замовником школи, позашкільного закладу, а тому беруть активну участь у навчально-виховному процесі. Вони є учасниками позакласних заходів, пов’язаних з світом захоплень, родинними святами. Чергові з числа батьків слідкують за порядком під час  заходів, супроводжують дітей  для участі в обласних та Всеукраїнських змаганнях.
Педагогічний колектив, безперечно, спирається на підтримку батьків. Особливістю роботи з батьківським колективом у позашкільному закладі, є постійна і тісна співпраця батьків з педагогами й вихованцями.
В закладі склалася певна система партнерської роботи, з'явилися сталі традиції. Основною формою спілкування з батьками є збори,  Дні відкритих дверей, індивідуальні співбесіди.
Вивчаючи запити батьків, їх родинний досвід, естетичні вподобання та моральні пріоритети, кожен керівник будує свої відносини з батьківським колективом відповідно до  напрямку роботи гуртка, свого професійного і педагогічного досвіду.
Два рази на рік  в гуртках проводяться батьківські збори, на яких педагоги ведуть із батьками розмову про правила внутрішнього трудового розпорядку, особливості навчання в Будинку творчості, його традиції та плани на навчальний рік.
 Один раз в семестр проводяться відкриті заняття для батьків, в вересні є традиційним проведення свята «День відкритих дверей».
Для покращення співпраці з батьківською громадою керівниками гуртків закладу було проведено майстер- класи для дітей та їх батьків по виготовленню новорічних листівок та виготовленню новорічних прикрас.

 

 

Директор КЗ "Мурованокуриловецький БДЮТ" К.Е. Євчук



« повернутися до списку новин