Мурованокуриловецька
районна рада

Представників органів місцевого самоврядування області привітали з професійним святом

Переглядів: 777

 

Сьогодні, 6 грудня, в приміщенні облдержадміністрації відбулися урочисті збори громадськості з нагоди відзначення Дня місцевого самоврядування, в яких взяла участь і делегація з Мурованокуриловецького району разом з головою районної ради Сергієм Кушніром.

Депутатів обласної Ради, місцевих рад та посадових осіб представницьких органів області привітали голова обласної Ради Анатолій Олійник, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, голова постійної комісії обласної Ради з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, євроінтеграції, міжнародного і міжрегіонального співробітництва Лариса Білозір, секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський.

– Сьогодні в усьому світі, в кожній державі оцінюється рівень демократії, яка закладена у механізмах місцевого самоврядування. Європейська Хартія та Всесвітня Декларація місцевого самоврядування – це ті два світові документи, якими встановлено фундаментальні основи місцевого самоврядування, – наголосив Анатолій Олійник, звертаючись до присутніх. – Як зазначено в Європейській Хартії, місцеве самоврядування – це комплекс прав, обов’язків і спроможність самоврядних органів вирішувати ті справи, які є безпосередньо у жителів, що обирають ці органи.

Анатолій Дмитрович підкреслив, що у цивілізованих країнах саме до виборних посад є найбільша довіра, тому якраз через вибори, через місцеве самоврядування працює державний механізм у більшості країн світу.

Голова обласної Ради подякував депутатам за підтримку, за консолідацію у прийнятті рішень, за ініціативи, які першими запроваджуються в нашій області, а також побажав представникам органів місцевого самоврядування області та їхнім родинам міцного здоров’я, достатку, благополуччя, миру й Божого благословіння.

Вітаючи присутніх, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко подякував усім самоврядцям Вінниччини за вагомий внесок у розбудову та підняття іміджу краю, за активну громадянську позицію й відповідальність, адже саме місцеве самоврядування є вагомою складовою народовладдя, одного з чинників розвитку громадянського суспільства.

З нагоди Дня місцевого самоврядування та за вагомий особистий внесок у розбудову місцевого самоврядування, становлення і розвиток територіальної громади, активну громадську діяльність, багаторічну сумлінну працю і високий професіоналізм Грамотою Верховної Ради України відзначено депутата обласної Ради, директора Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Сергія Волкова і голову Хмільницької районної ради Зою Бонсевич, Почесною грамотою Кабінету Міністрів України – начальника підприємства КП «Вінницяоблводоканал» Олександра Чернятинського.

Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради, грошові винагороди отримали 92 посадовці Вінниччини – депутати обласної Ради, місцевих рад, представники органів місцевого самоврядування, а також закладів, підприємств – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст області, в тому числі Попелюхівський сільський голова Майя Попова та депутат Мурованокуриловецької районної ради Юрій Лебедюк.

Урочистості завершились святковим концертом у виконанні творчих колективів.

 

                                                                                                                                                                                     З сайту Вінницької обласної Ради

     

 



« повернутися до списку новин