Мурованокуриловецька
районна рада

Відбулась 20 сесія районної ради 7 скликання

Переглядів: 755

16 березня 2018 року відбулась 20 сесія районної ради 7 скликання, в роботі якої взяли участь 23 з 34-х депутатів районної ради.

Участь в роботі сесії взяли депутати Вінницької обласної Ради Рубанський В.І. та Білозір Л.М.

Перед початком сесії депутати обрали секретаріат у складі Зварич Ю.В., Лебедюка Ю.М. та Чорного О.М.

Голова районної ради С.Кушнір проінформував присутніх про стан справ у районі і проведену роботу постійними комісіями та виконавчим апаратом районної ради в період з 22 грудня 2017 року по 16 березня 2018 року: “…за звітний період в районі побував народний депутат України Іван Спориш, який зустрівся з учнями та педагогами Мурованокуриловецької школи-гімназії та медичними працівниками лікарні планового лікування, а також провів індивідуальний прийом громадян.

За участі депутата Вінницької обласної Ради, директора з розвитку Громадської організації “Соціальний центр МХП” 5 березня в районі проведено третій регіональний Форум “Кроки до розвитку громад”, метою якого було навчити працівників органів місцевого самоврядування та керівників комунальних установ залучати додаткові кошти для розвитку сільських територій за рахунок їх участі в конкурсах. Крім того, Лариса Миколаївна в січні провела зустріч та прийом батьків важкохворих дітей нашого району.

В районі розпочато організаційну роботу по благоустрою населених пунктів в рамках двомісячника, оголошеного з 7 березня по 7 травня цього року, прийнято відповідне розпорядження, затверджено склад районної робочої групи, положення про конкурс на кращу територіальну громаду.

Щодо організаційної роботи.

В міжсесійний період відбулось 19 засідань 6-ти постійних комісій районної ради, які на своїх засіданнях розглянули 32 питання, 19 з яких виносяться на розгляд сьогоднішньої сесії.

Протягом звітного періоду до районної ради надійшло 11 письмових, 3 усних звернень громадян та 3 запити на публічну інформацію.

Підтримуючи звернення Могилів-Подільської районної ради та райдержадміністрації, районною радою та райдержадміністрацією надіслано лист до Кабінету Міністрів України, ПАТ “Укрзалізниця” щодо недопущення скасування руху потягів “Подільський експрес”, які сполучають наш район із столицею. Враховуючи наші пропозиції, продовжено курсування групи безпересадкових вагонів поїзда Київ - Могилів-Подільський - Київ.

З 22 по 29 січня цього року в районі проводились загальні збори громадян за місцем проживання та Депутатський тиждень, під час яких ви звітували перед виборцями про свою роботу, роботу рад, виконання програм соціально-економічного розвитку, місцевих бюджетів, рішень рад та доручень виборців.

Взяли участь в даних заходах і депутати Вінницької обласної Ради від Мурованокуриловецького району. Депутат Струсевич П.П. прозвітував про свою депутатську діяльність в селах Дружба, Попелюхи, Біляни, Нишівці, Жван, Галайківці, Вищеольчедаїв; Рубанський В.І. – в Конищеві, Жвану, Бахтині, Воронівцях, Михайлівцях. Довірені особи депутата Поліщука А.Л.  Пушкар А.В., Бірюков О.О., Казьмірук О.І. були присутні на зборах в Лучинці, Немерчах, Морозівці, Вищеольчедаєві.

Я, як голова районної ради, зустрівся з виборцями сіл Михайлівці, Жван, Немерче, Обухів. Заступник голови районної ради Нікітчук А.М. прозвітував про свою депутатську діяльність перед виборцями сіл Роздолівка та Рівне. Були присутні на цих зібраннях і працівники виконавчого апарату районної ради.

Зустрічі проходили в трудових колективах підприємств, установ, організацій, закладах культури, освіти, приміщеннях сільських рад. Всього в районі відбулось 34 зустрічі, в якій взяли участь 24% громадян  від дорослого населення територіальних громад району.

Основними питаннями, які піднімались на зібраннях, були питання життєдіяльності сільських населених пунктів, зокрема необхідності проведення ремонту доріг, благоустрою населених пунктів, встановлення мережі вуличного освітлення, заміни вікон та котлів на енергозберігаючі в сільських закладах соціальної сфери  – ці питання актуальні в кожній територіальній громаді. В багатьох селах піднімалось  питання необхідності ремонту доріг, освітлення вулиць в нічний час, належного утримання сільських кладовищ та встановлення огорожі навколо них, виділення земельних ділянок жителям територіальних громад для ведення особистих селянських господарств, забезпечення скрапленим газом, ремонту водогонів. Людей турбує питання якості питної води, в райцентрі – необхідності встановлення пам’ятника Героям Небесної Сотні та роздільного збирання сміття, в селах Немерче, Кривохиженці, Петримани, Курашівці, Галайківці – відсутності автобусного сполучення, Плоскому – необхідності утилізації непридатних до використання пестицидів. Важливим  та невирішеним залишається в селах питання  необхідності збільшення закупівельних цін на молоко.

Хід проведення загальних зборів висвітлювався у публікаціях районної газети та радіопередачах.

Районна рада займає активну позицію щодо внесення пропозицій до різноманітних законопроектів України та інших нормативних документів. В міжсесійний період виконавчим апаратом внесені пропозиції до проекту закону щодо статусу депутатів місцевих рад, а саме необхідності посилення відповідальності депутатів за неналежне виконання своїх депутатських повноважень, зокрема за пропуски ними пленарних засідань ради та постійних комісій, відсутність звітування ними про свою роботу перед виборцями, упростивши процедуру відкликання таких депутатів.

Даний законопроект обговорено під час засідання круглого столу, організованому комітетом Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування в місті Вінниця, участь в якому від нашого району брала Рівненський сільський голова Чуплакова Н.М.

Протягом звітного періоду я брав участь у засіданнях Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Вінницької обласної Ради, сесіях обласної Ради, колегіях облдержадміністрації, семінарах Вінницького відокремленого підрозділу Установи “Центр розвитку місцевого самоврядування” та міжнародній конференції, організованої Громадською організацією “Єврорегіон “Дністер”.

3 працівники районної ради брали участь в обласних семінарах з питань запобігання та виявлення корупції...”

По основному питанню порядку денного “Про хід виконання Єдиної комплексної правоохоронної програми Мурованокуриловецького району на 2016-2020 роки” та про внесення змін до даної програми доповідав начальник Мурованокуриловецького відділення поліції Могилів-Подільського відділу поліції ГУНП у Вінницькій області Токан С.В. Депутати внесли зміни до даної програми, додатково виділивши 100 тис. грн. СБУ на реалізацію заходів з виявлення, попередження і припинення фактів готування до злочинів диверсійного та терористичного характеру.

Відповідно до пункту 3 статті 6 Закону України “Про прокуратуру” депутати заслухали інформацію заступника керівника Могилів-Подільської місцевої прокуратури Грималюка В.В. про стан злочинності, боротьби із злочинністю та результати діяльності місцевої прокуратури та території Мурованокуриловецького району у 2017 році.

Депутатським корпусом прийнято Програму розвитку культури у Мурованокуриловецькому районі на 2018-2022 роки загальним обсягом фінансування 18866,0 тис. грн., заслухано хід виконання Районної програми забезпечення функціонування Центру надання адміністративних послуг Мурованокуриловецької районної державної адміністрації та внесено зміни до 3-х районних програм.

Прийнято рішення щодо реорганізації комунальної установи “Мурованокуриловецький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги” шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство “Центр первинної медико-санітарної допомоги Мурованокуриловецької районної ради Вінницької області”.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Власова Г.М. доповіла про виконання районного бюджету за 2017 рік, доходи якого склали 206605,4 тис. грн., видатки – 197727,5 тис. грн., а також про внесення змін до рішення 17 сесії районної ради 7 скликання від 18 грудня 2017 року №252 “Про районний бюджет на 2018 рік” (зі змінами).

Також депутати затвердили технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що перебувають у власності Лучинчицької сільської ради, на території Мурованокуриловецького району загальною площею 21,4660 га з визначеною сумою 322074,45 грн. та  2 громадянам на території Обухівської та Снітківської сільських рад, а також 3 рішення з питань регулювання комунальної власності.

Крім того, депутати присвоїли черговий ранг посадової особи місцевого самоврядування заступнику голови районної ради Нікітчуку А.М. та делегували кандидатури до складу Госпітальної ради Західного госпітального округу Вінницької області.

По всіх питаннях порядку денного прийнято відповідні рішення, з якими можна ознайомитись на сайті районної ради в розділі “Рішення районної ради  7 скликання”.

 

Керуюча справами виконавчого апарату

                                                                                                                              районної ради Т.Покалюк

     

     

    

         

 



« повернутися до списку новин