Мурованокуриловецька
районна рада

ВІННИЦЬКОЮ ОБЛАСНОЮ АСОЦІАЦІЄЮ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ПРОВЕДЕНО ПЕРШИЙ ОНЛАЙН-СЕМІНАР

Переглядів: 475

Вінницька обласна Асоціація органів місцевого самоврядування 31 жовтня провела перший онлайн-семінар у форматі відео-режиму на тему: «Актуальні питання діяльності органів місцевого самоврядування». 37 населених пунктів Вінниччини були підключені до режиму відео-зв’язку.

В актовому залі Мурованокуриловецької районної ради були присутні голова районної ради С. Кушнір, заступник голови районної ради А.Нікітчук, сільські голови, керівники окремих підприємств, установ району, працівники виконавчого апарату районної ради.

Участь в онлайн-семінарі взяли голова Вінницької обласної Ради, голова Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування А.Олійник, перший заступник голови  Вінницької обласної державної адміністрації А.Гижко, керівник Секретаріату Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування В.Вікалюк.

– Необхідно звикати до  таких форматів і ми будемо використовувати електронні засоби зв’язку для оперативності  вирішення питань, – зазначив голова обласної Ради А. Олійник. – Секреатріат  Асоціації придбав програмне забезпечення, за яким сьогодні ми вперше проводимо онлайн-семінар. І надалі будемо  практикувати таку форму спілкування.

Учасники онлайн-семінару заслухали питання про додаткові заходи щодо утримання та експлуатації доріг місцевого значення та участі в цьому місцевих рад, підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості, організації та фінансування фельдшерських пунктів, формування проекту бюджету на 2019 рік, модернізації мережі закладів освіти, створення опорних шкіл, нових правил  оформлення житлової субсидії, порядку надання та виплати дотації за молодняк великої рогатої худоби, вирощений в домогосподарствах населення, основних вимог до розробки Схем санітарної очистки територій населених пунктів,  контролю  у сфері  благоустрою населених пунктів, по яких доповідали начальники та спеціалісти управлінь та департаментів облдержадміністрації.

Завідувач сектором з питань запобігання корупції облдержадміністрації Андрій Сільницький озвучив актуальні питання Закону України «Про запобігання корупції».

– Рекомендую найближчим часом перевірити  термін дії ЕЦП кожного декларанта і з 1 січня до 1 квітня 2019 року заповнити декларацію про доходи – зазначив Андрій Володимирович. – Нагадаю, що у 2018 році  до суду було передано 234 протоколи про порушення Закону України, 86 осіб притягнути до адміністративної відповідальності, з яких 85 – невчасно подали декларацію або несвоєчасно повідомили про зміни у майновому стані.

Наприкінці зустрічі директор  КЗ «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій» Світлана Демко звернула увагу на те, що спеціалісти очолюваного нею центру готові  надавати консультації в організації надання допомоги дітей та молоді з функціональними обмеженнями віком від 7 до 35 років. До розмови долучилася громадянка Сполучених Штатів Америки Райан Карісса Анн як експерт з міжнародної технічної допомоги за програмою Корпусу миру США в Україні, яка пообіцяла надавати усю необхідну допомогу за своєю кваліфікацією.

Прес-служба районної ради

 

    

 



« повернутися до списку новин