Мурованокуриловецька
районна рада

Проведено віче пам’яті до Дня пам’яті жертв голодоморів

Переглядів: 11148

День пам’яті жертв голодоморів – щорічний національний пам’ятний  день в Україні, який припадає на четверту суботу листопада.

    У ХХ столітті  українці пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і 1946-1947 років. Голодомор 1932-1933 років став національною катастрофою, він  мав на меті знищити українську націю. Вимирали цілі села, родини, живі і ненароджені. Знищити українців, як націю – мета організаторів голодомору. Остаточно ліквідувати мову, культуру, історію, все те, що робить нас унікальними в цьому світі.  Українці мали забути, хто вони, ким були їхні предки, що мають зберегти для світу їхні нащадки. Цей акт масового винищення людей підірвав генофонд української нації, а свідчення про нього стали нашою генетичною пам’яттю.

Сьогодні біля пам’ятного знаку голодомору відбулося віче пам’яті за участю заступника голови райдержадміністрації Світлани Озерянської, заступника голови районної ради Андрія Нікітчука, начальника відділу культури, молоді та спорту райдержадміністрації Валентини Веклюк і представників колективів райдержадміністрації, районної ради, культури та правоохоронних органів.

Присутні вшанували хвилиною мовчання жертв голодоморів, запалили свічки пам’яті  та поклали разом з квітами до пам’ятного знаку.

   



« повернутися до списку новин