Мурованокуриловецька
районна рада

Представники органів місцевого самоврядування області в онлайн режимі обговорили актуальні питання реалізації урядових реформ

Переглядів: 493

Сьогодні за участю першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка та заступника голови ОДА Василя Броварника відбувся онлайн-семінар, організований обласноюАасоціацією органів місцевого самоврядування.

Участь в онлайн-семінарі, який відбувся в актовому залі районної ради, брали голова районної ради С.Кушнір, заступник голови районної ради А.Нікітчук, сільські голови, начальник фінансового управління райдержадміністрації Г.Власова, начальник управління регіонального розвитку райдержадміністрації С.Озерянська, головний лікар КНП " Центр первинної медико-санітарної допомоги Мурованокуриловецької районної ради Вінницької області" Л.Сидоренко, працівники виконавчого апарату районної ради та інші.

Розпочинаючи роботу, керівник Секретаріату обласної асоціації органів місцевого самоврядування Віктор Вікалюк наголосив на важливості проведення плідного обговорення всіх питань, які винесено на порядок денний та закликав учасників бути активними.

«Це дійсно практичний семінар і теми, які тут обговорюються є  актуальними. Здебільшого сьогодні говоритимемо про ті галузі, де активно впроваджуються реформи. Загалом будь-яку реформу на початку сприймають негативно, адже немає розуміння яким буде результат. Але детально проаналізувавши всі ті плюси, які є в тій чи іншій реформі, приходить розуміння, що без них неможливо далі розвиватись. На моє переконання, реформи необхідно сприймати не як щось критичне, а як зміну на краще. Для прикладу, візьмемо реформу медицини, зокрема коли проводяться тендери на закупівлю дороговартісного обладнання та ліків, в масштабах держави завдяки міжнародним закупівлям вже зекономлено майже 1 млрд грн за 2018 рік і вже 300 млн грн зекономлено цього року», - зазначив на початку зібрання Андрій Гижко.

В свою чергу Василь Броварник детально розповів присутнім щодо впровадження ринку електроенергії та його особливості: «З 1 січня 2019 року вступив в дію закон України про впровадження ринку електричної енергії, а з 1 липня поточного року цей закон буде введено в дію в повному обсязі. На сьогодні співвідношення виробництва електроенергії виглядає наступним чином: атомна енергетика – 55%, ТЕС – 30%, ГЕС – 7%, решта, в тому числі сонячні електростанції – 8%.». Окремо Василь Броварник зупинився на функціонуванні Обленерго: «З 1 січня ПАТ «Вінницяобленерго» розподілило роботу за 2 напрямками: транспортування електричної енергії забезпечує балансоутримувач і власник електричних мереж – безпосередньо обленерго, а постачання електроенергії у Вінницькій області покладено на ТОВ «ЕНЕРА Вінниця». Але постачальник універсальних послуг визначений не більше ніж на 2 роки, а далі відбуватимуться ринкові відносини регулювання. На сьогодні ліцензії на продажу електроенергії отримали близько 300 підприємств, які постачатимуть її для всіх споживачів».

В ході засідання присутні обговорили ряд питань, які стосувались надання первинної медичної допомоги жителям сільських населених пунктів та створення освітніх округів і опорних закладів освіти з метою покращення умов для здобуття повної загальної середньої освіти. Крім того, учасники онлайн-семінару заслухали фахівця із виробництва продукції тваринництва та харчової промисловості щодо виплати дотацій за молодняк великої рогатої худоби, який утримується в господарствах населення у 2019 році.

Прес-служба районної ради

  

 

 



« повернутися до списку новин