Мурованокуриловецька
районна рада

На Мурованокуриловеччині відбувся ІІІ регіональний форум “КРОКИ ДО РОЗВИТКУ ГРОМАД”

Переглядів: 683

5 березня 2018 року громадська організація ”Соціальний центр МХП” за сприяння депутата Вінницької обласної Ради, голови постійної комісії з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, євроінтеграції, міжнародного і міжрегіонального співробітництва Лариси Білозір й активної участі провідних фахівців у сфері грантової діяльності провели  ІІІ регіональний форум ”Кроки до розвитку громад“. Участь в даному зібранні взяли голова районної ради Сергій Кушнір, райдержадміністрації Сергій Ладан, селищний, сільські голови,  особи, відповідальні в сільських радах за написання проектів, керівники комунальних організацій.

У своєму виступі Лариса Білозір закликала керівників територіальних громад не залишатися осторонь та активізувати свою роботу у напрямі написання проектів. Адже це, на її переконання, один із реальних механізмів залучення коштів для вирішення проблем села. На першому етапі мова йде про участь громад в оголошеному ХV обласному конкурсі розвитку територіальних громад, а вже потім можна говорити про вихід на загальнодержавний та міжнародний рівень написання проектів.

Зважаючи на те, що для багатьох очільників сіл це новий і досі незнайомий напрям роботи, депутат обласної Ради Лариса Білозір пообіцяла консультативну підтримку тим громадам, які все ж наважаться на написання грантових заявок. І водночас закликала не сприймати даний форум, як черговий привід поговорити і розійтись.

«Я пропоную, щоб наш форум у черговий раз не вилився просто в розмову. Ми будемо спільно працювати. Я відповідально говорю про те, що я готова допомагати у написанні»,- запевнила присутніх Лариса Білозір.

По питанню ”Залучення ресурсів на реалізацію проектів розвитку громад, вимог та особливостей підготовки проектів для участі в конкурсі “ виступив Віктор Іщук, ”Комплексного підходу до енергоефективності“ – Тетяна Гальчак,  ”Соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями “ -  Людмила Нецкін.

Підвів підсумки даного зібрання голова районної ради Сергій Кушнір, узагальнивши пропозиції сільських, селищної рад щодо їх участі в ХV обласному конкурсі розвитку територіальних громад.

                                                                                                                                                                                             Прес-служба районної ради

     

     

     

 



« повернутися до списку новин