Мурованокуриловецька
районна рада

Комунальним закладом "Мурованокуриловецька централізована бібліотечна система" проведено захід "Шевченкове слово по світу гуляє"

Переглядів: 324

 

В ці весняні, березневі дні ми з особливим бажанням вшановуємо пам’ять великого генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка.
Нині ми вклоняємось національному поетові, причащаємося його могутнім духом, його пророчою поезією.
Доброю традицією стало проведення в районній бібліотеці літературних читань до дня народження Кобзаря.
В них взяла участь учнівська молодь шкіл райцентру та району. Розпочала читання сама юна учасниця, трирічна Сніжана Галянт з села Вищий Ольчедаїв. Дуже талановито вона прочитала вірш Тараса Шевченка «Тече вода з-під явора».
Літературними перлинами розсипались Шевченківські твори у виконанні учасників літературного дійства: Ангеліни Драчук – учениці Мурованокуриловецької школи-ліцею №1, Крістіни Бобрової – учениці середньої школи № 2, Максима Галянта з В. Ольчедаєва, Владислава Семенюка з с. Дерешова, Ольги Гуменюк з с. Лучинець, Ольги Яковець з с. Курашівці, Максима Мазурчака з с. Снітків, Владислава Остапчука з с. Дружба, Олександра Перевознюка з с. Наддністрянського, Анжеліки Гуйван з с. Галайківці, Вікторії Боднар з с. Роздолівка, Богдани Крет і Ірини Патлатюк з с. Обухів, Дениса Шелеста з с. Котюжани, Катерини Погрибенко з с. Морозівки, Вікторії Морванюк з с. Михайлівці, Ірини Кравчук з с. Конищева, Богдана Чайковського з с. Жван.
Ведучі літературних гостин Аліна Войнаровська та Юлія Кухарик вели мову про світову велич Тарасового слова.
По завершенні Шевченківських читань начальник відділу культури, молоді і спорту Валентина Миколаївна Веклюк та директор КЗ «Мурованокуриловецька ЦБС» Тетяна Василівна Тарановська відзначили учасників літературного дійства дипломами та пам’ятними сувенірами.
До уваги учасників літературного свята і користувачів бібліотеки оформлено книжково-ілюстративну експозицію «Шевченкове слово по світу лунає», яка була прикрашена чудовими тематичними вишивками Антоніни Миколаївни Кирилюк.

 



« повернутися до списку новин