Мурованокуриловецька
районна рада

Тези звітної доповіді голови районної ради Сергія Кушніра про свою діяльність в період з липня 2017 року по вересень 2018 року

Переглядів: 605

                  

- Відповідно до пункту 17 статті 55 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” я, як голова районної ради, вперше буду звітувати  на черговій сесії районної ради 21 вересня 2018 року про свою діяльність в період з липня 2017 року по вересень 2018 року, у тому числі про дотримання Закону України “Про доступ до публічної інформації”, щодо здійснення державної регуляторної політики відповідно виконавчим апаратом районної ради. Тому доводжу до вашого відома основні тези звітної доповіді.

Основною метою мого звіту є не лише проаналізувати діяльність ради за звітний період, а й разом визначитись щодо основних напрямків та пріоритетів в подальшій роботі.

Районна рада, як колегіальний орган, представляє спільні інтереси 25-ти територіальних громад сіл та селища району.

Тому хочу наголосити, що звіт голови – це підсумок роботи за рік, це результат  колективної  праці кожного депутата,  постійних комісій, президії районної ради, сесійної діяльності, роботи виконавчого апарату районної ради, співпраці з районною державною адміністрацією, селищною та сільськими радами, керівниками підприємств,  установ та громадськості району. Адже голова ради не може одноосібно вирішувати всі ті питання, які реалізовувались протягом року.

Ми спільно з райдержадміністрацією  несемо відповідальність за ви­рішення тих проблем, які існують в районі в питаннях соціально-економічного розвитку та бюджету.

Як голова районної ради,  я прагнув,  щоб  рада  якомога  ефективніше виконувала покладені на неї обов’язки на підставі перспективних та поточних планів роботи, послідовно діяла у межах Конституції України, законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про службу в органах місцевого самоврядування в Україні”, інших нормативно-правових актів, які визначають повноваження органів місцевого самоврядування, дотримання Регламенту роботи районної ради 7 скликання.

Незважаючи на економічні та політичні ви­клики, спільними зусиллями ми забезпечили виконання першочергових завдань з форму­вання й наповнення бюджету району, прийнят­тя та реалізації Програми  економічного і соціального розви­тку району на 2018 рік, контролю за втіленням у життя районних програм та прийнятих рішень районної ради щодо розвитку населених пунктів району.

Надходження до районного бюджету за 7 місяців цього року виконано на  101,2 %, а це 134 мільйони 748, 2 тисяч гривень. Виконання бюджету забезпечили селищна та всі сільські ради.

У робочому режимі в районі працювали освітянські, клубні, медичні заклади, служби, здійснювалися заходи щодо соціального захисту та обслуговування громадян.

В цей період в селі Обухів відкрито лінію по виробництву паливних брикетів із звичайної соломи, закуплено новий шкільний автобус вартістю 1,6 мільйони гривень для підвезення дітей з 4-х навколишніх сіл до Рівненської школи.

За сприяння депутатів обласної Ради Струсевича Петра Павловича та депутата районної ради Гори Віктора Володимировича відкрито дитячі садки в селах Галайківці та Снітків, в будівництво та реконструкцію яких ними вкладено понад 3,5 мільйони гривень.

Завершено роботи по будівництву молочнотоварної ферми на 504 голови ВРХ з встановленням сучасного доїльного залу в фермерському господарстві  “Велес Віта” села Попелюхи (обсяг капітальних вкладень складає 25 мільйонів гривень).

В райцентрі відкрито площу Тараса Шевченка, де встановлено пам’ятник Кобзареві, облаштовано зону відпочинку з безкоштовною мережею вай-фай і фонтаном, а також дитячий ігровий майданчик.

В Долинянах проведено обласний фестиваль авторської пісні “Вклонімось матері”.

В селах Снітків та Долиняни відкрито дві місцеві пожежні команди, здійснено ремонтно-будівельні роботи приміщень пожежних депо, придбано літній форменний одяг, техніку  для пожежників, надано в користування Снітківській сільській раді укомплектований пожежний автомобіль ЗІЛ-131.

А за рахунок коштів районного бюджету особовому складу пожежно-рятувальної частини №23 нашого району вручено обладнання для порятунку потерпілих в дорожньо-транспортних пригодах і надзвичайних ситуаціях та 15 комплектів вогнестійких костюмів на загальну суму 500 тисяч гривень.

Введено в експлуатацію водогони в селах Роздолівка, Обухів, Курашівці, Михайлівці.

На даний час тривають роботи з встановлення твердопаливних котлів в середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1-гімназії Мурованих Куриловець, лікарні планового лікування, будинку дитячо-юнацької творчості, реконструкції котельні та капітальний ремонт дорожнього покриття на відрізку Муровані Курилівці-Роздолівка-Перекоринці орієнтовною вартістю робіт 26 мільйонів гривень.

Відповідно до статті 55 Закону України “Про міс­цеве самоврядування в Україні” головним із моїх завдань, як голови районної ради, є забезпечення підготовки сесій і питань, що виносяться на її розгляд, доведення рішень до їх виконавців, організація контролю за їх виконанням.

За час мого головування відбулося 10 сесій районної ради, в тому числі 6 позачергових, на яких ухвалено 107 рішень.

Постійні комісії провели 89 засідань та розглянули 192 питання, на 4-х засіданнях президії розглянуто 131 питання.

Відбулось 6 засідань Координаційної ради з питань місцевого самоврядування, на яких розглянуто 15 питань, проведено 6 нарад-семінарів з селищним, сільськими головами, секретарями селищної, сільських рад району, на яких розглянуто 15 питань.

Детальний аналіз щодо кількості засідань, якості прийнятих рішень, розглянутих питань, здійснення контролю за їх виконанням, активності депутатів я озвучу на сесії.

Разом з виконавчим апаратом ми працювали у правовому полі, неухильно дотримуючись вимог  законодавства. Про це свідчить той факт, що жодне рішення районної ради, моє розпорядження не було опротестоване та відмінене в судовому порядку.

Районна рада займає активну позицію щодо внесення пропозицій до різноманітних законопроектів України та інших нормативних документів. З урахуванням пропозицій сільських голів працівниками виконавчого апарату внесено та направлено пропозиції до 4-х проектів законів України.

В цьому році переможцями 15-го обласного конкурсу розвитку територіальних громад визнано 17 проектів, в тому числі 12 екологічного напряму. В рамках обласного конкурсу територіальні громади нашого району отримають 1,4 млн. грн. з обласного бюджету, а загалом залучать 3,5 млн. грн. Крім того, 2 проекти Долинянської та Котюжанівської сільських рад одержали дофінансування з обласного бюджету в сумі 47,837 тис. грн. та 70 тис. грн. відповідно.

В період з 22 по 29 січня цього року в районі проводились загальні збори громадян за місцем проживання та Депутатський тиждень, під час яких ви звітували перед виборцями про свою роботу, роботу рад, виконання програм соціально-економічного розвитку, місцевих бюджетів, рішень рад та доручень виборців.

Зустрічі проходили в трудових колективах підприємств, установ, організацій, закладах культури, освіти, приміщеннях сільських рад. Всього в районі відбулось 34 зустрічі, в якій взяли участь 24% громадян  від дорослого населення територіальних громад району.

Хід проведення загальних зборів висвітлювався у публікаціях районної газети та радіопередачах.

Разом з тим хотів би наголосити, що депутати районної ради брали участь в даних зібраннях, проте проаналізувати цього ми не в змозі в зв’язку з тим, що лише 5 депутатів подали у виконавчий апарат звіти про свою участь.

Окремим блоком питань в моїй доповіді буде висвітлення одного із пріоритетних напрямів роботи районної ради  - це питання ефективного управління та утримання 15-ти об’єктів спільної власності територіальних громад району.

Щодо ведення діловодства в районній раді, то воно здійснюється згідно чинного законодавства. Протягом звітного періоду зареєстровано 512 вхідних документи. 

В результаті опрацювання документів виконавчим апаратом направлено 304 листи в паперовому та електронному вигляді відповідним обласним та районним установам, підприємствам, організаціям.

Мною видано 115 розпоряджень, з  них з питань основної діяльності районної ради – 61,  а також  54 з кадрових питань.

Важливим питанням у роботі районної ради є робота зі зверненнями громадян. Робота була спрямована на забезпечення реалізації конституційних прав громадян на звернення, а також попередження надходжень звернень громадян у вищі інстанції.

За звітний період до районної ради надійшло 92 заяви і скарги громадян, в тому числі 62 письмових, 5 колективних за підписом 393-х громадян.

За результатами розгляду 53 з них вирішено позитивно, на 30 звернень дано роз’яснення, 7 направлено за належністю, 2 перебувають в процесі виконання.

У більшості випадків вони стосувалися соціального за­хисту, забезпечення законності та до­тримання правопорядку, земельних питань, охорони здоров’я тощо.

Значна кількість звернень надійшла від громадян, які проживають на території Мурованих Куриловець, Михайловець, Бантина, Роздолівки, Жвану.

Крім того, до районої ради надійшло 10 запитів на публічну інформацію.

Впродовж звітного періоду у мене на особистому при­йомі побувало 36 громадян.

   В основному на прийом до мене звертали­ся пенсіонери, непрацюючі громадяни та інші малозабезпечені верстви населення, які піднімали питання соціального за­хисту та наданя соціальних послуг: призначення виплати со­ціальних допомог, перегляд розміру пенсій, надання матеріальної допомоги, індивідуального зем­лекористування.

Продовжують турбувати людей і питання ремонту доріг, благоустрою, водопостачання та незадовільної якості питної води.

Окремі звернення розглядалися комісійно, з виїздом на місця, за участі по­садових осіб, які безпосередньо відповідають за вирішення тих чи інших питань, із залучен­ням фахівців.

 На особливому контролі в районій раді перебувають питання надання одноразової адресної грошової допомоги малозахищеним громадянам, які потребують соціального захисту та підтримки.

Протягом 2017 року всі депутати районної ради використали кошти депутатського фонду, надавши фінансову допомогу на лікування 74-ом жителям нашого району на загальну суму 149 тисяч 800 гривень та 14 депутатів спрямували 20 тисяч 200 гривень на благоустрій, покращення матеріально-технічної бази та стану приміщень бюджетних установ, на проведення заходів, що мають суспільне значення.

За вісім місяців цього року 59 жителів нашого району отримали адресну фінансову допомогу з депутатського фонду в сумі 245 тисяч гривень, кожен з 34-х депутатів районної ради оформив документи для отримання певної частини коштів депутатського фонду.

Мінімальний розмір допомоги, а це 500 гривень, надали 3 депутати 3-м громадянам, максимальний – 10 тисяч гривень – 2 депутати надали 2-м громадянам. На сьогоднішній день 18 депутатів повністю використали свій депутатський фонд.

Крім того, з фонду голови районної ради я надав допомогу на лікування 11 онкохворим жителям нашого району на загальну суму 11 тисяч гривень.

Виконавчим апаратом надається постійна організаційно-правова, інформаційно-методична, консультативна допомога депутатам та посадовим особам районної, селищної, сільських рад, готуються для них методичні рекомендації щодо окремих питань діяльності.

Зокрема, надано методичну та практичну допомогу в питанні ведення діловодства працівникам 11-ти сільських рад, оформлення е-декларацій.

Працівники виконавчого апарату районної ради працюють над вдоскона­ленням та наповненням сайту, щоб депутати, громадяни мали доступ до інформації про основні новини, події, архівні матеріали, най­важливіші районні заходи, до матеріалів сесій, оголошень, привітань та іншої інформації.

За звітний період районна рада працювала над ефек­тивним вирішенням економічних, соціальних, культурних проблем територіальних громад району, проводила значну роботу щодо забезпеченню стабільної ситуації райо­ну, виступала організуючою і консолідуючою ланкою.

На сьогодні я, як голова, першочергове своє завдання вбачаю в реалізації прийнятих на сесіях районних програм з питань соціально-економічного та культурного розвитку, раціональному використанні коштів районного бюджету, ефективному управлінні об’єктами спільної комунальної власності, створенні умов для розвитку територіальних громад через їх участь у різноманітних конкурсах, проектах, належному утриманні та забезпеченні оптимальної роботи закладів освіти, культури, медицини, соціальної сфери, вирішенні питань місцевого розвитку.

Усі позитивні напрацювання і до­сягнення вдалося одержати завдяки щоденній, спільній праці з райдержадміністрацією, депутатським корпусом, виконавчим апаратом районної ради, завдяки взаєморозумінню із сільськими головами, керівниками підприємств, установ, організацій району, які працюють єдиною командою, об’єднаною спільною метою – працювати на благо Мурованокуриловеччини.

 

 



« повернутися до списку новин