Мурованокуриловецька
районна рада

Проведено засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради

Переглядів: 311

 

25 жовтня ц.р. в залі засідань районної ради відбулося  засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради, участь в якому взяли   сільські голови, перший заступник голови райдержадміністрації Я.Петренко, начальник фінансового управління райдержадміністрації Г.Власова, голова спостережної ради комунального некомерційного підприємства “Мурованокуриловецька центральна районна лікарня” Н.Камінська, керівники окремих підприємств, установ, організацій, депутати районної ради,  представники  місцевих засобів масової інформації. 

Проводив  засідання голова районної ради Сергій Кушнір.

Основне питання, яке заслуховувалось на засіданні Координаційноі ради  – фінансово-господарська діяльність комунального некомерційного підприємства “Мурованокуриловецька центральна районна лікарня” та комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико-санітарної допомоги  Мурованокуриловецької районної ради Вінницької області”.

Заслухавши інформацію керівників комунальних закладів Олійника М.В., та Сидоренко Л.Г. присутні обговорили ряд питань, а саме,  продовження проведення медичної реформи в Україні, недостатнє фінансування галузі з боку держави а також недотримання фінансового плану на 2019 рік керівником КНП “Мурованокуриловецька центральна районна лікарня” Олійником М.В., що призвело до виникнення заборгованості по заробітній платі працівників та проплати обов’язкових, передбачених законодавством податків, зборів та  інших платежів на суму 1,5 мільйонів гривень, що призводить до вимушеного скорочення штатної чисельності працівників вказаної  установи.

З даних питань висловили свою думку перший заступник голови райдержадміністрації Я.Петренко, голова спостережної ради комунального некомерційного підприємства “Мурованокуриловецька центральна районна лікарня” Н.Камінська, лікар-хірург комунального некомерційного підприємства “Мурованокуриловецька центральна районна лікарня”  А.Шевцов, депутат районної ради А.Бойко, Конищівський голова А.Смілянець та інші.

  Підвів підсумки засідання голова районної ради Сергій Кушнір, який зауважив, що в першу чергу, ми повинні говорити про ефективність функціонування подібних закладів охорони здоров’я, на сьогоднішній день головна мета – фінансувати послугу, яка надається пацієнту.  Отже, ми повинні організувати  роботу так, щоб саме послуга була головною, пацієнт з його потребами і те, як надати йому цю послугу належним чином.

За результатами проведення засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради  прийнято відповідне рішення.


 



« повернутися до списку новин