Мурованокуриловецька
районна рада

Звіт про роботу комунального закладу "Мурованокуриловецький районний Будинок дитячої та юнацької творчості"

Переглядів: 734

           Сьогодні розвиток людини-особистості є показником прогресивності суспільства країни та важелем подальшого розвитку держави. З метою розвитку творчих та обдарованих дітей, охоплення їх позашкільною освітою в районі працює комунальний заклад «Мурованокуриловецький районний Будинок дитячої та юнацької творчості».

       Вся робота закладу направлена на створення сприятливих умов для інтелектуального, творчого, духовного, фізичного розвитку дитини, а виявлення обдарованих дітей дає можливість розвивати їх таланти.

         Колектив закладу працює над реалізацією науково-методичної теми закладу: «Розвиток креативної, творчої особистості вихованця шляхом впровадження інноваційних навчально-виховних методик та формування світогляду учнівської молоді через реалізацію комплексу заходів національно-патріотичного виховання»

          Навчальний план закладу у 2017-2018 н.р. передбачав організацію  навчально-виховного процесу 32 гуртків,  які об’єднані в 42 групи, в яких навчалося 653 вихованці. Освітній процес здійснюють 10 основних педагогічних працівники та 18 педагогів-сумісників. Штатна чисельність технічних працівників - 4,5 ставок, 6 чол.

      Діяльність позашкільного закладу організаційно побудована за такими пріоритетними напрямками:

  • Науково-технічний (9 груп, 135 вихованців);
  • Декоративно-ужитковий (6 груп, 86 вихованців);
  • Художньо-естетичний (18 груп, 374 вихованці);
  • Гуманітарний (4 групи, 62 вихованці);
  • Еколого-натуралістичний (2  групи, 31 вихованець);
  • Туристсько-краєзнавчий (1 група, 15 вихованців);
  • Спортивний (1 група, 18 вихованців);
  • Військово-патріотичний (1 група, 16 вихованців).

          Основним чинником позитивної тенденції позашкільної освіти в районі є цілеспрямована робота із створення відповідних умов для дітей сільської місцевості шляхом функціонування гуртків РБДЮТ на базі загальноосвітнього  навчального закладу сільської місцевості: СЗШ І-ІІІ ступенів с. Немерче,  СЗШ І-ІІІ ступенів с.Рівне, НВК «ЗНЗ-ДНЗ» с. Наддністрянське,НВК «ЗНЗ-ДНЗ» с. Лучинець, НВК «ЗНЗ-ДНЗ» с. Жван, НВК «СЗШ І-ІІІ ст. №1-гімназія», СЗШ І-ІІІ ст.. №2 смт Муровані Курилівці, НВК «ЗНЗ-ДНЗ» с.Галайківці, СЗШ І-ІІІ ст. с. Обухів.

           З метою більшого охоплення дітей та підлітків району позашкільною освітою,  надання  зручності для відвідування гуртків дітям з віддалених сіл, навчальні заняття гуртків за Договорами між  КЗ «Мурованокуриловецький Будинок дитячої та юнацької творчості» та навчальними закладами проводяться на базах навчальних закладів. Протягом 2017/2018 навчального року всього на базах закладів району працювало 26 груп гурткової роботи,  на базі Мурованокуриловецького Будинку дитячої та юнацької творчості – 16 груп.

          Навчальний рік у позашкільному навчальному закладі починається 1 вересня і закінчується 31 травня.

          Навчальні заняття організовуються за семестровою системою:

І семестр – з 1 вересня до 31 грудня.

ІІ семестр – з 2 січня до 31 травня.

До гурткової роботи залучаються обдаровані діти, діти з малозабезпечених та багатодітних родин, діти з особливими потребами, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

- Діти з інвалідністю: 11 чол.

- Діти з особливими потребами: 3 чол.

- Діти з малозабезпечених сімей: 32 чол.

- Діти з багатодітних сімей: 66 чол.

- Діти, чиї батьки були учасниками АТО: 6 чол.

Вихованці та керівники гуртків закладу є активними учасниками районних, обласних  та Всеукраїнських конкурсів, фестивалів та виставок.

Всього протягом 2017-2018 навчального року  Будинком дитячої та юнацької творчості було проведено 38 заходів, в яких взяли участь 948 учнів.

Участь у цих заходах дає можливість дітям розкритися, активізувати свої знання,  отримати нову інформацію та позитивні емоції, повірити в себе.

Директор комунального закладу

"Мурованокурилдовецький районний Будинок

                                                                                                                                                                                    дитячої  та юнацької творчості"

Катерина Євчук

 



« повернутися до списку новин