Мурованокуриловецька
районна рада

Кабінет міністрів України продовжує карантин до 11 травня

Переглядів: 365

Кабінет міністрів України продовжує карантин до 11 травня, сьогодні, 22 квітня, заявив на засіданні уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Спершу він подякував всім, хто відповідально поставився до рекомендацій влади і залишився святкувати Великдень вдома. За словами очільника Уряду, лише завдяки завчасно введеним карантинним заходам сьогодні в Україні один з найнижчих показників по рівню летальності від COVID-19 – 2,7%.

За його словами, підрахунки Національної академії наук України та Міністерства охорони здоров’я свідчать, що пік захворюваності в Україні наразі не настав.

– Виходячи з цього, уряд сьогодні ухвалив рішення про продовження карантину до 11 травня, оскільки за розрахунками Академії наук ми очікуємо піку в період між 3 і 8 травня, – заявив Шмигаль.

Він додав, що уряд має план виходу з карантину, який почне реалізовувати, щойно складеться сприятлива епідеміологічна ситуація. Розпочати реалізацію цього плану можна буде лише за умови сприятливої епідемічної ситуації – орієнтовно 12 травня. Для цього має бути кілька підстав: якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінюється або коливається в межах 5% та лікарні мають бути заповнені пацієнтами з COVID-19 менше, ніж на 50%.

За словами Дениса Шмигаля – це збільшення кількості тестувань на коронавірус, покращення у забезпеченні наших лікарень та лікарів всім необхідним, запровадження Е-контролю самоізоляції як альтернативи обсервації, створення нових правил функціонування для об’єктів обслуговування населення з обов’язковим соціальним дистанціюванням, масочним режимом та постійною дезінфекцією.

– Якщо все буде добре і епідемічна ситуація буде сприяти, то 11 травня ми зможемо говорити про відкриття парків та скверів, закладів торгівлі непродовольчими товарами, частини об’єктів побутових послуг. Можливо, будуть інші пом’якшувальні заходи. Але про них ми зможемо говорити пізніше, – зазначив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що 12 березня в Україні розпочався rкарантин у навчальних закладах через загрозу епідемії коронавірусної інфекції. З 17 березня заборонена роботу закладів розваг та громадського харчування (окрім приготування їжі на винос), обмежений рух транспорту. Працюють магазини продуктів, побутових товарів та аптеки. Карантин мав тривати до 3 квітня, однак згодом уряд продовжив його ще на три тижні – до 24 квітня.
 



« повернутися до списку новин