Мурованокуриловецька
районна рада

Про підсумки економічного і соціального розвитку району за 2016 рік обговорювали під час спільного засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради та колегії райдержадміністрації

Переглядів: 679

 

24 січня 2017 року голова районнох ради С.Ладан провів спільне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради та колегії райдержадміністрації на тему : "Про підсумки економічного і соціального розвитку району за 2016 рік".

В спільному засіданні взяли участь заступник голови районної ради А.Нікітчук, заступник голови райдержадміністрації В.Козачишен, селищний, сільські голови, керівники підприємств, установ, організацій району, а також керівники агроформувань та представники засобів масової інформації.

Вперше за роки незалежності валовий збір зерна в 2016 році по всіх категоріях господарств району склав 107 тис. тонн., – зазначив Сергій Вікторович у своїй доповіді. – За 2016 рік орендодавцям виплачено за оренду земельних ділянок орендної плати 42 млн. 700 тис. грн.,  що в 1,7 раза більше нарахованої суми.

Бюджет району по доходах виконано на 124 відсотки і всі ради виконали свої бюджети.

В 2016 році в районі введено в експлуатацію наступні об’єкти:

  • ринок «Наш край» смт Муровані Курилівцізагальною площею 990 кв.м на 270  торгових місць з ветлабораторією вартістю 2 з половининою млн. грн., дестворено 8 робочих місць з послідуючим розширенням;
  • 8-ми квартирний житловий будинок в смт Муровані Курилівці площею 554 кв.м вартістю 2 млн. 400 тис. грн.;
  • водогін в с.Снітків протяжністю 13 км вартістю 1 млн. 800  тис. грн., з них кошти швейцарського фонду DESPRO – 840 тис. грн., обласного та районного бюджету –   350 тис.грн.;
  • в селах Котюжани і Конищів проведено реконструкцію шкільних котелень  на альтернативні види палива та введено в експлуатацію відповідно на суму 517 і 870 тис. грн.;
  • в с.Снітків товариство  «Тріада МК» посадило 20 га садів і ягідників на півтора млн. грн., а від початку впровадження проекту вже посаджено 130 га садів і ягідників на суму 8,5млн. грн., що дозволяє створити понад 80 робочих місць.    

Крім того, в районі протягом року впроваджувалися ряд інвестиційних проектів, які будуть введені в експлуатацію в 2017 році:

  • будівництво мереж водопостачання в с.Лучинчик протяжністю 14 км, вартість робіт складає 2 з половиною млн. грн., з них кошти  DESPRO 1 млн. 211 тис. грн. Об’єкт буде введено в експлуатацію в березні 2017 року;
  • завершено будівництво полігону твердих побутових відходів в смт Муровані Курилівці, де освоєно в 2016 році 1млн. 82 тис. грн. і готуються документи до введення його в експлуатацію;
  • розпочато будівництво сортувальної лінії твердих побутових відходів на полігоні вартістю 4 млн. 170 тис. грн. В 2016 році  на будівництві даного об’єкту освоєно 205 тис.грн. і роботи продовжуються;
  • розпочато реконструкцію частини приміщення хлібозаводу під кондитерський цех споживчим товариством «Лідер». Вартість робіт становить 300 тис. грн., де буде створено 5 робочих місць;
  • проводиться реконструкція тепломережі у лікарні планового лікування протяжністю 320 м. Вартість робіт складає 637 тис. грн., з них 575 тис. грн. – кошти державного фонду регіонального розвитку і 58 тис. грн. співфінансування з районного бюджету. В 2016 році на даному об’єкті було освоєно 402 тис. грн., з яких кошти державного фонду – 344 тис. грн.

За сприяння Народного депутата України Спориша І.Д. на капітальний ремонт дорожнього покриття вулиці Комарова та Соборної в смт Муровані Курилівці із Державного бюджету виділена субвенція в сумі2,5 млн. грн., а 375 тис. грн. селищна рада виділила на співфінансування. В звітному році на будівництві даного об’єкта було освоєно   2 млн 101 тис. грн. Завершити весь комплекс робіт за кошти селищного бюджету планується в квітні 2017 року.

Дві сільські ради (Снітківська та Котюжанівська) в рамках 13-го обласного конкурсу розвитку територіальних громад реалізували відповідні проекти на суму 180 тис. грн. та 115 тис. грн., що дозволило в Снітківському  дитсадку встановити котельню з тепломережею. За кошти фермерського господарства «Стріла» (керівник Гора В.В.) проведено ремонт приміщення на суму 740 тис. грн. В Котюжанівській школі встановлено – 22 металопластикових вікна.

В рамках обласної програми «Питна вода» в с.Котюжани було змонтовано 3 км водогону та встановлено водонапірну башню на суму 572 тис. грн., а в с.Роздолівка пробурено свердловину, закуплено водяний насос та проведено роботи по благоустрою  території свердловини (вартість робіт склала 382 тис. грн.).

Також протягом року проводились роботи по відновленню систем водопостачання та будівництво свердловини  в селах Конищів та Знаменівка. Зокрема, в с.Знаменівка проведено частково реконструкцію водопроводу протяжністю  4,6 км на суму 650 тис. грн., а в с.Конищів – здійснено будівництво свердловини та проведено реконструкцію водогону протяжністю 15 км загальною вартістю 2 млн. 282 тис.грн.

В обговоренні даного питання взяли участь головний лікар комунальної установи “Мурованокуриловецький районний центр первинної медико-санітарної допомоги”    Л.Сидоренко, яка довела до відома присутніх інформацію щодо проблем та перспектив розвитку медичної галузі району, а також реформування медицини; Вищеольчедаївський сільський голова Т. Квятковська – про благоустрій населеного пункту, соціальний захист його жителів та про етапи утворення об’єднаної територіальної громади в складі Вищельчедаївської та Попелюхівської сільських рад; голова ФГ “Стріла” с. Снітків, депутат районної ради В.Гора – про інвестиційну діяльність в розвиток населених пунктів, на території яких агроформування орендує землю.

Начальник управління економіки райдержадміністрації С.Дідушок представив присутнім проект Програми економічного і соціального розвитку району на 2017 рік, який буде винесено на розгляд чергової сесії районної ради.

У ході засідання начальник відділу мостобудування та архітектури райдержадміністрації Ю.Позур наголосив на необхідності оновлення селищною, сільськими радами мостобудівної документації населених пунктів району; в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в районі С.Кушнір – проведення заходів по профілактиці африканської чуми свиней на території району. Військовий комісар районного військового комісаріату Ю.Чорний проінформував присутніх про проведення чергового призову “Весна-2017”, роботу по залученню на військову службу по контракту, залучення військовозобов’язаних на збори оперативного резерву першої черги.

Заступник голови районної ради А.Нікітчук проінформував присутніх про Указ Президента України від 17.10.2016 №467, яким введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16.09.2016 “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, а також наголосив на необхідності активізації роботи з боку селищного, сільських голів щодо участі селищної, сільських рад району в 14-му обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад.

Крім даного засідання цього дня районним військовим комісаріатом проведено нараду з спеціалістами, відповідальними в селищній, сільських радах за  військовий облік, по питанню ведення військового обліку.

Спеціалістами управління Держпраці у Вінницькій області  також проведено семінар-нараду з головними бухгалтерами селищної, сільських, районної рад, установ, організацій, комунальних закладів по питанню змін в законодавчих актах щодо оплати праці та повноважень органів місцевого самоврядування.

 

Керуюча справами виконавчого апарату районної ради                                                              Т.Покалюк

Фотозвіт

      

      

      

     

               

 

                                                                                   



« повернутися до списку новин