Мурованокуриловецька
районна рада

Головне управління Пенсійного фонду Вінниччини готове до виплати одноразової грошової допомоги, встановленої у зв’язку із негативними наслідками поширення на території України COVID – 19

Переглядів: 271

  

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 1 квітня 2020 року №251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році», якою затверджено порядок виплати одноразової грошової допомоги, у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, у сумі 1000 гривень.

«Єдиною умовою для отримання вищезазаначеної виплати є розмір пенсії, що не перевищує 5000 гривень, який встановлено на 1 квітня 2020 року. - повідомила начальник ГУ ПФУ у Вінницькій області Олена Корчака. - Варто зазначити, що на обліку Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області перебуває 458,2 тис. пенсіонерів. З них одноразову допомогу у розмірі 1000 грн отримають 94%, а саме – 428,9 тис. осіб. Нарахування такої допомоги буде проводитися автоматично та не потребує будь-яких звернень»

За словами Олени Корчаки, зазначену виплату буде розпочато після надходження коштів з Державного бюджету, яке очікується вже завтра.

225 тисяч пенсіонерів (52%) Вінниччини отримають кошти через банківські установи не пізніше як на другий день після надходження коштів. Натомість, 204 тис. пенсіонерів (48%), які обрали відділення «Укрпошти» як спосіб доставки, отримають свої доплати протягом 5 календарних днів з моменту зарахування коштів на рахунки «Укрпошти».

«Головне управління Пенсійного фонду Вінниччини готове до виплати одноразової грошової допомоги у розмірі 1000 гривень. Виплатні відомості передані в установи, які будуть здійснювати виплати таких коштів одразу після їх надходження», - зауважила Олена Корчака.

 



« повернутися до списку новин