Мурованокуриловецька
районна рада

"Символи твоєї свободи. 100 років Державного герба України"

Переглядів: 276

У виставковій залі районного краєзнавчого музею імені Федора Коновалюка розгорнута пересувна експозиція інформаційно-просвітницьких стендів «Символи твоєї свободи. 100 років Державного герба України».

Така просвітницька акція підготовлена Українським інститутом національної пам’яті. Вперше дана експозиція була представлена в серпні минулого року на Майдані Незалежності в Києві, адже офіційно тризуб був проголошений Державним гербом України 25 лютого 1918 року.

На виставці представлено плакати, які демонструють давню історію державного символу України і важливу роль, яку тризуб відіграє в українській історії. Вони розповідають про пошук національного символу українців, про людей, які творили історію нашого народу, і не тільки. Інформація, яку отримають відвідувачі, та враження, які дарує експозиція, будуть корисні для осіб будь-якого віку.

Першими відвідувачами експозиції стали учні 9-11 класів Рівненського НВК разом з учителем Гринько Ларисою (на фото).

Запрошуємо учнів та педагогів закладів освіти району на уроки історії.

Відвідати виставку може кожен охочий у будні – з 8 до 17 години, у вихідні 12,13,14 жовтня – за попереднім записом (узгодити заздалегідь за телефоном 096 326 40 62). Музей розташований за адресою: вулиця Соборна, 78, смт Муровані Курилівці.

Експозиція «Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України» працюватиме в музеї лише до 15 жовтня 2019 року.

Запрошуємо до огляду виставки!



« повернутися до списку новин