Мурованокуриловецька
районна рада

Проведено нараду-семінар з селищним, сільськими головами, секретарями селищної, сільських рад

Переглядів: 835

12 квітня 2016 року в актовому залі районної ради та райдержадміністрації відбулась нарада-семінар, в якій взяли участь селищний, сільські голови, секретарі селищної, сільських рад, члени робочої групи із забезпечення відкритості та прозорості роботи під час внесення змін до перспективного плану формування територій громад району, керівники окремих підприємств, установ та організацій, начальники управлінь, відділів та служб райдержадміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради, апарату райдержадміністрації,  представники засобів масової інформації.

Нараду-семінар проводив голова районної ради С.Ладан.

 

По питанню про забезпечення прийому/передачі до органів місцевого самоврядування функцій з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб та стан надання послуг Державної міграційної служби через центри надання адміністративних послуг доповідала завідувач Мурованокуриловецького районного сектору Державної міграційної служби України Семенюк Інна Анатоліївна. Вона довела до відома присутніх інформацію про Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг” та постанову Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 №207 “Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру”.

Перший заступник голови райдержадміністрації Гончар І.П., голова районної ради Ладан С.В. загострили увагу присутніх на окремих питаннях щодо Закону України “Про добровільне об’єднання територіальних громад”, методики формування спроможних територіальних громад, а також довели до відома присутніх склад робочої групи із забезпечення відкритості та прозорості роботи під час внесення змін до перспективного плану формування територій громад.

 

Заступник військового комісара – начальник мобілізаційного відділення Мурованокуриловецького районного військового комісаріату Пастух В.Б виступив по питанню про повноваження органів  місцевого самоврядування по веденню військового обліку; заступник голови районної ради Нікітчук А.М. - про активізацію участі селищної, сільських рад району в грантових проектах та конкурсах.

В “Різному” виступаючі піднімали питання про стан оновлення містобудівної документації, здійснення селищною, сільськими радами заходів по підготовці до проведення обласної комплексної перевірки з питань виконання вимог нормативно-правових актів з цивільного захисту, необхідності оптимізації закладів культури району в умовах децентралізації влади, взаємодії відділу ведення Державного реєстру виборців з селищною та сільськими радами щодо подання відомостей періодичного поновлення та ін.

 

Прес-служба районної ради



« повернутися до списку новин