Мурованокуриловецька
районна рада

Обговорили реалізацію 17-го обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад

Переглядів: 370

У режимі відеоконференції відбувся семінар Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування. Під час онлайн-зустрічі говорили про реалізацію проєктів 17-го обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад. Розпочав нараду голова обласної Ради, голова Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Анатолій Олійник.
У своєму вітальному слові розповів, що довіра громад Вінниччини до конкурсу з кожним роком лише зростає, якість поданих заявок на участь у конкурсі щоразу покращується.

– Показники зростання якості поданих мікропроєктів територіальних громад Вінниччини вказують на те, що конкурс проводиться відкрито, прозоро та доступно для кожної громади, яка має бажання покращити рівень життя своїх жителів, – сказав Анатолій Олійник.

Також у своєму виступі Анатолій Дмитрович звернув увагу на те, що попри меншу кількість поданих на участь в 17-му обласному конкурсі проєктів розвитку територіальних громад, їхня якість зросла. Цьогоріч з поданих 467 проєкта не набрали 60 балів лише 3 проєкти (16-й – 13, 15-й – 16, 14-й – 100). Середній бал проєктів по області, допущених до участі у конкурсі склав 84,8 бала, минулого року із 749 поданих проєктів середній бал склав – 84,46 (15-й – 82,45, 14-й – 77,01).

У порівнянні з тогорічним фондом конкурсу, який складав 20 млн грн, цього року рішенням 41 сесії обласної Ради 7 скликання від 17 грудня 2019 року № 885 «Про обласний бюджет на 2020 рік» передбачено 15 млн грн.
Потреба в заявлених коштах з фонду конкурсу складала понад 51 624 722, 66 грн, базовий бюджет одного проєкту майже 32 тис. грн.
За результатами засідання Конкурсної ради 17-го обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад із 188 проєктів-переможців вдалося забезпечити повне співфінансування з фонду конкурсу 123 проєктів, а 65 – часткове.
Згідно з вимогами до проєктів, які беруть участі у конкурсі, кошторис видатків на реалізацію проєкту з фонду конкурсу може передбачати кошти виключно на закупівлю необхідних матеріалів і обладнання. Співфінансування проєкту з боку учасника конкурсу та/або організацій партнерів може передбачати кошти для: отримання кваліфікованої експертної допомоги зі спеціалізованих питань (юридичних, майнових, фінансових, спеціальних, технічних, тощо); розробки проєктної та технічної документації; здійснення організаційно-технічних заходів (придбання оргтехніки, випуск газет та презентаційних матеріалів) та придбання технічного устаткування тощо.

Вищезазначений розподіл коштів передбачає ефективне та збалансоване використання коштів фонду Конкурсу на реалізацію проєктів.
В ході відеоконференції говорили також про зміни та новації у проведенні 17 обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад, з цим питанням виступила заступник директора Депаратменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Інеса Ратушняк. Про організацію експертної оцінки та визначення переможців 17-го обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад розповів керівник Секретаріату Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Віктор Вікалюк.
Заступник начальника управління – начальник відділу супроводження субвенції Департаменту фінансів облдержадміністрації Олег Сандул виступив із питанням про розподіл коштів передбачених на організацію конкурсу.

Про місячні та фінальні звіти учасників впровадження проєктів розвитку територіальних громад інформував експерт-координатор конкурсу Віктор Іщук.


Із сайту Вінницької обласної Ради



« повернутися до списку новин