Мурованокуриловецька
районна рада

Анатолій Олійник: «10 мільйонів гривень, виділених на виконання Обласної програми «Питна вода», необхідно використати максимально ефективно»

Переглядів: 657

На пленарному засіданні Координаційної Ради, яка відбулась 22 березня на базі КП «Вінницяоблводоканал», під керівництвом голови обласної Ради Анатолія Олійника обговорили стан забезпечення населення області якісною питною водою та хід виконання Обласної програми «Питна вода» на 2008-2020 роки, затвердженої рішенням 12 сесії обласної Ради 6 скликання.

Участь у зібранні взяли заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк голови районних та міських рад, в тому числі голова Мурованокуриловецької районної ради С.Кушнір, депутати, голови постійних комісій, депутатських фракцій обласної Ради, голови райдержадміністрацій, керівники комунальних установ, організацій та підприємств, представники профільних департаментів облдержадміністрації, голови сільських, селищних, міських об’єднаних територіальних громад, представники засобів масової інформації.

– За підсумками 2017 року виконані роботи на 8 об’єктах з будівництва та реконструкції мереж водопостачання та свердловин. Роботи виконувались в м. Бару, с. Комарівці, с. Журавлівка Барського району, с. Курашівці, с. Михайлівці с. Галайківці Мурованокуриловецького району та смт Теплику. Таким чином, за результатами засідань обласної конкурсної комісії, бюджетні позички розподілені на 8 об’єктів на загальну суму 4 млн грн, – зазначив голова обласної Ради Анатолій Олійник під час пленарного засідання. – Варто додати, що загальні витрати коштів зі всіх рівнів бюджетів та коштів підприємств на розвиток та реконструкцію систем централізованого водопостачання та водовідведення за 2017 рік складають  – 38,3 млн грн.

Під час обговорення виконання програми «Питна вода» виступили директор Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації, депутат обласної Ради Сергій Волков, директор КП «Вінницяоблводоканал» Олександр Чернятинський, голова постійної комісії обласної Ради з питань житлово-комунального господарства, енергоефективності та енергозбереження Андрій Ковальов, голова Барської районної ради Михайло Піддубний, голова Ямпільської районної ради Сергій Гаджук, Вапнярський селищний голова Олександр Горенюк, заступник голови КО «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» Анатолій Рибак.

Підбиваючи підсумки пленарного засідання Координаційної ради, прийнято рішення про визначення переліку проектів централізованого водопостачання або водовідведення, які потребують першочергового виконання робіт з будівництва, реконструкції та капітального ремонту в області; визначити напрями і джерела фінансування зазначених проектів, в тому числі, за рахунок бюджетних позичок Обласної програми «Питна вода» за дольової участі місцевих бюджетів та коштів населення і розпочати їхню реалізацію.

З сайту Вінницької обласної Ради

     

     

 



« повернутися до списку новин