Мурованокуриловецька
районна рада

Асоціація органів місцевого самоврядування визначила напрями діяльності у третьому кварталі цього року

Переглядів: 450

Сьогодні, 4 серпня, під керівництвом голови Асоціації органів місцевого самоврядування, голови обласної Ради  Анатолія Олійника відбулося онлайн-засідання правління Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування. Участь в засіданні також взяли керівник Секретаріату ВОАОМС Віктор Вікалюк, керівники структурних підрозділів Секретаріату Асоціації та члени правління.

Розпочинаючи онлайн-зустріч Анатолій Олійник зазначив, що на розгляд правління запропоновано п’ять питань порядку денного. Зокрема, затвердили звіт про результати роботи Секретаріату Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування за ІІ квартал 2020 року; план роботи секретаріату Асоціації на ІІІ квартал 2020 року; внесення змін до бюджету Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування на 2020 рік; нову структуру і штатний розпис Секретаріату Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування. 

Завідувач Центру комунікації, зовнішніх зв’язків та залучення грантових ресурсів Асоціації Ольга Олійник прозвітувала про результати роботи Асоціації в ІІ кварталі цього року.

Протягом звітного періоду Асоціація взяла участь в  онлайн-пресконференції Мінрегіону на тему: «Нові райони в Україні: від кількості до ефективності», де розглядалося питання щодо формування в Україні нових районів та їхньої законодавчої основи; у вебінарі проєкту децентралізації на тему «Майбутні місцеві вибори в Україні в умовах пандемії»; в онлайн-конфенції  «Як захистити громаду від корупції?» та обговорення досвіду запобігання корупції в ОТГ; в онлайн-семінарі Держгокадастру щодо нових законопроєктів обігу земель, що наразі знаходяться на розгляді у Верховній Раді України; в онлайн-форумі «Мости довіри»: асоціації органів місцевого самоврядування на передовій для громад під час пандемії (виклики, рішення, перспективи).

В рамках реалізації міжнародного проєкту  «JOURNEY»  під час звітного періоду розроблено онлайн-курс партнерами проєкту з Італії, Франції та Польщі, а також здійснено переклад; проведено публічні закупівлі для придбання обладнання в рамках проєкту; проведено 2 наради у zoom.us з партнерами проєкту; Міністерству молоді та спорту підготовлено піврічний звіт діяльності в рамках проєкту. Детальніше зі звітом можна ознайомитися за посиланням 0.05 MB, 04.08.2020.

Керівник Секретаріату Асоціації Віктор Вікалюк розповів про заплановані заходи Асоціації на ІІІ квартал 2020 року.

У планах Асоціації на ІІІ квартал поточного року – проведення засідання Клубу голів об’єднаних територіальних громад  за участі народних депутатів України; створення та започаткування діяльності  Клубу старост об’єднаних територіальних громад при ВОАОМС; онлайн-семінар щодо нового виборчого законодавства; онлайн-семінар з адміністративно-територіальної реформи, зокрема у Вінницькій області; інформування ОМС та представників громад про інструменти та можливості для розвитку туристичної привабливості; проведення вебінару «Локальний туризм в умовах сьогодення: можливості та особливості»; аналіз та розробка рекомендацій щодо сайту громади та її сторінок у соціальних мережах на основі досвіду успішних прикладів в Україні та закордоном; поширення інформації про туристичний потенціал та історії успіху громад – членів ВОАОМС через усі можливі комунікаційні канали ВОАОМС, а також промоція туристичного потенціалу. З планом роботи Асоціації детальніше можна ознайомитися за посиланням 0.04 MB, 04.08.2020.


Із сайту Вінницької обласної Ради



« повернутися до списку новин