Мурованокуриловецька
районна рада

Проведено спільне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради та колегії райдержадміністрації

Переглядів: 408

5 червня ц.р. в районному Будинку культури відбулося спільне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради та колегії райдержадміністрації, участь в якому взяли сільські голови, начальники управлінь, відділів, служб райдержадміністрації, керівники підприємств, установ, організацій, депутати районної ради, а також депутати Вінницької обласної Ради Струсевич П.П. та Рубанський В.І. 

Проводив спільне засідання голова районної державної адміністрації Сергій Ладан.

Про організацію щорічної акції з благоустрою та санітарної очистки населених пунктів району інформувала начальник управління регіонального розвитку райдержадміністрації Світлана Озерянська: «Від початку проведення місячника з благоустрою сільськими та селищною радами вжито заходів щодо приведення у належний санітарний стан населених пунктів району, а саме: поточний ремонт приміщень органів місцевого самоврядування та об’єктів соціальної сфери, впорядкування парків, скверів, вулиць, доріг та придорожніх смуг, проведення  очистки берегів річок, ставків від сміття, виявляються та ліквідовуються стихійні сміттєзвалища. За час проведення акції територіальними громадами впорядковано 83 кладовища,  9 братських могил, місця захоронення жертв нацизму та Голодомору, ліквідовано 54 стихійних сміттєзвалища, розчищено 50 км прибережних смуг та 39 джерел. На заходи з благоустрою освоєно біля 500 тис.грн. … ».

По питаннях проведення заходів по благоустрою на території Рівненської та Петриманської сільських радах виступили сільські голови Надія Чуплакова та Катерина Дудак.

Також на зустрічі заслухано інформацію начальника відділу освіти райдержадміністрації Павліни Тимощук про подання для нагородження Грамотою Верховної Ради України вчителя фізики, математики та інформатики НВК «Загальноосвітній заклад-дошкільний навчальний заклад» с. Лучинець Миколи Заболотного.

Директор Вінницького центру розвитку місцевого самоврядування Олег Левченко ознайомив присутніх з пропозиціями до Перспективного плану формування територій району та дав відповіді на запитання.

У свою чергу депутати обласної Ради Петро Струсевич та Володимир Рубанський висловили своє переконання щодо необхідності створення однієї Мурованокуриловецької об’єднаної територіальної громади.

З даного питання також виступив голова районної ради Сергій Кушнір, який проінформував, що питання об’єднання територіальних громад активно обговорюється як жителями територіальних громад нашого району, так і селищним, сільськими головами, районною радою організовуються виїзди в об’єднані територіальні громади, під час яких делегації району ознайомились з результатами їх роботи.

         Підвів підсумки спільного засідання голова районної державної адміністрації Сергій Ладан, який зауважив, що питання об’єднання територій району є вкрай актуальним і потребує подальшого обговорення, адже наша мета - сформувати самодостатні ОТГ Мурованокуриловецького району. 

 

 

 

 



« повернутися до списку новин