Мурованокуриловецька
районна рада

ПРЕС-РЕЛІЗ ДО СВЯТКУВАННЯ ФЕСТИВАЛЮ АВТОРСЬКОЇ ПІСНІ "ВКЛОНІМОСЬ МАТЕРІ"

Переглядів: 867

ПРЕС-РЕЛІЗ І-го обласного фестивалю авторської пісні «Вклонімось матері»

       8 липня 2018 року в селі Долиняни Мурованокуриловецького району вперше відбудеться обласний фестиваль авторської пісні «Вклонімось матері». Це мистецький проект заслуженого артиста України, начальника управління культури і мистецтв Вінницької ОДА Станіслава Городинського.

         Вшанування жінки-матері, оспівування життєдайної сили її материнської любові і жертовності в ім’я дитини є метою цього культурно-мистецького заходу. Від жінки – все прекрасне на землі, від матері – розум і талант, бажання жити і творити. В українській культурі образ матері наближається до сакрального. Здавна матінку шанували, звертались до неї на «Ви», дякували за виховання. Ці традиції споконвіку сповідували в Долинянах – дуже давньому історичному селі, в якому народжуються майстри слова, музиканти, співаки. Звідси родом і Станіслав Городинський, який від матері взяв прекрасний голос, любов до пісні, до рідного краю.

У програмі заходу:

14.00 – 14.30 — відкриття пам’ятника Тарасу Шевченку;

14.30 – 15.30 — огляд виставкових Світлиць територіальних громад Мурованокуриловеччини;

15.30 — Концертна програма.

         За задумом автора проекту, заслуженого артиста України Станіслава Городинського, у фестивалі візьмуть участь відомі подільські поети та композитори, автори-виконавці пісень, присвячених матері. Свої пісні для вас будуть виконувати народний артист України Микола Янченко, заслужений артист України Олексій Ричко, заслужений діяч естрадного мистецтва України Юрій Грицюк, композитор Ольга Янушкевич та вокальне тріо «Зірниця» і багато інших колективів.

         Глядач зрозуміє, чому виник задум провести пісенне свято матері саме в цьому селі:

                   Щось є в тих загадкових Долинянах,

                   В дзвінких струмках, що линуть до ріки,

                   В пташиних співах, у садах духмяних,

                   Де голоси плекають співаки…

         Безперечно, цей захід матиме успіх та широкий резонанс. Цьому сприятиме сама тема – одна з найголовніших в українській ментальній свідомості, і, звісно, сузір’я талановитих виконавців та велика всенародна любов до жінки-трудівниці, невсипущої матері-українки, яка дарувала снагу до життя і хист до пісні.

Деталі:

вул. Архітектора Артинова 33, м. Вінниця,  21050

тел.(0432) 67-31-57, 67-03-33, факс: 67-03-32

Е-mailvin_ocnt@ukr.net

                                                                                     До зустрічі на фестивалі!



« повернутися до списку новин