Мурованокуриловецька
районна рада

В Вінниці відбувся IV Міжнародний інвестиційний форум

Переглядів: 528

 

7 вересня в приміщенні Вінницької обласної філармонії проходив IV Міжнародний інвестиційний форум «Вінниччина – бізнес в центрі України», метою якого є активізація економічної співпраці, презентація інвестиційного, економічного, агропромислового та туристичного потенціалу Вінницької області, а також встановлення нових партнерських контактів та налагодження взаємовигідного співробітництва.

 Участь у заході взяли голова обласної Ради Анатолій Олійник, заступники голови обласної Ради Ігор Хміль та Михайло Кременюк, голова облдержадміністрації Валерій Коровій, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, екс-Віце-прем’єр-міністр та міністр фінансів Словацької республіки, а нині – керівник стратегічної групи радників Прем’єр-міністра України Іван Міклош. Послухати панельні дискусії на форум приїхали народні депутати України та депутати обласної Ради.

Від Мурованокуриловецького району участь в даному зібранні взяли заступник голови районної ради Андрій Нікітчук, перший заступник голови райдержадміністрації Ярослав Петренко та начальник управління регіонального розвитку райдержадміністрації Світлана Озерянська.

До Вінниці на VI Міжнародний інвестиційний форум «Вінниччина – бізнес в центрі України» прибули понад 150 іноземних делегацій, аби не тільки познайомитися з інвестиційною привабливістю міста та області, а й втілити конкретні проекти.

Основними  темами, які обговорюють сьогодні учасники інвестиційного форуму, є питання щодо посилення конкурентоспроможності регіонів. Зокрема, в з0азначеній групі обговорень порушуються такі важливі питання, як впровадження інструментів підтримки українських експортерів та експортні можливості для малого-середнього бізнесу Вінниччини, експорт української агропродукції. Окремо розглянули інструменти додаткового залучення фінансування ОТГ.

В секції «Енергоефективість та енергоощадність – шлях до енергетичної децентралізації» обговорюються питання функціонування відновлювальних джерел енергії, як засобу енергоефективності. Присутні діляться енергоефективними ініціативами та питаннями розвитку «зеленої» енергетики. Також прозвучала ґрунтовна доповідь щодо енергетичної стратегії України та про розвиток сонячної енергетики у Вінницькій області. Досвідом Данії щодо запровадження схеми добровільних угод для промисловості поділився Рікардо Кюльхайм – консультант з технічних питань проекту GIZ «Консультування підприємств щодо енергоефективності».

До обговорень важливих тем на інвестиційному форумі долучилися Віце-прем’єр-міністр та міністр фінансів Словацької Республіки (2002-2006 та 2010-2012рр.), керівник групи радників Прем’єр-міністра України Іван Міклош, голова Наглядової ради Державної установи «Офіс із залучення та підтримки інвестицій» (UkraineInvest), підприємець Юрій Косюк, головний інвестиційний радник Прем'єр-міністра України Даніель Білак та керівник Офісу з просування експорту (ExportPromotion Office), радник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Мар’яна Каганяк.

Прес-служба районної ради

  

 

 

 

 



« повернутися до списку новин